Gebruiksaanwijzing voor hoger opgeleiden

Zaterdag 16 Augustus 2014 in categorie Persoonlijke notities, Knipsels

Wanneer je een baby hebt, wil je ook een kinderwagen. Anders maak je het jezelf logistiek nodeloos lastig. En dus hadden ook wij vorig jaar, vooruitlopend op de komst van Zijne Kleine Koninklijke Hoogheid (ZKKH), een kinderwagen aangeschaft. Na diverse rijproeven kozen wij voor de uiterst wendbare Koelstra, een Nederlands merk. Dat is belangrijk in deze tijd van handelsboycots.

Bij de kinderwagen krijg je een regenhoes voor de reiswieg. Wij moeten immers zorgen dat ZKKH niet doorweekt raakt. Dat regelt hij zelf wel in z’n luier. 
De regenhoes is verpakt in een handig opbergzakje. Er zit tevens een gebruiksaanwijzing bij.
Het is een gebruiksaanwijzing voor hoger opgeleiden. Die zie je niet vaak, dus die wil ik u niet onthouden. Mocht u niet hoger opgeleid zijn, geen nood: lees hem tien keer en op den duur valt het kwartje wel.

Zonder academische graad kom je hier niet uit...

[Klik voor hele afbeelding]

Zeg nou zelf: zonder academische graad kom je hier niet uit!

Dus Koelstra, even scherp opletten nu!

Elk modern bedrijf vlooit tegenwoordig intensief het internet  na om te kijken of z'n naam ergens positief of negatief wordt vermeld. De kinderwagenfabrikanten zullen hierop geen uitzondering zijn. Dus Koelstra, even scherp opletten nu! Ik geef jullie bij deze enkele verbeterpuntjes mee voor het model Binq Daily

Ten eerste: de (voet)rem zit op een onhandige plek, namelijk in het midden. Daar kun je slecht bij, zeker wanneer er een tas aan de duwstang hangt.
Ten tweede: de manier van opvouwen van die kinderwagen lijkt nergens op. Hij neemt hierdoor veel teveel plaats in. Bij andere merken heb ik dat beter gezien. Jat dus maar een ideetje van de concurrent of huur een Japanse origami-goeroe in.
Ten derde: het bagagemandje onder de kinderwagen is belachelijk klein en zou bovendien afsluitbaar moeten zijn.
Voor de rest geen klachten, hij rijdt beter dan de meeste andere kinderwagens. 

Terzijde & zucht: nooit had ik kunnen vermoeden dat ik me nog eens zou wagen aan dergelijke (toch wel) dubieuze verhandelingen.

Ik ben nog wél nieuwsgierig waarom de ‚regenhoes’ van stap 1 bij stap 2 ineens in ‚regenbekleding’ is veranderd. Zo schep je natuurlijk verwarring. Zeker bij hoger opgeleiden.

Tags: