Even een ergernisje wegwerken

Zondag 23 December 2012 in categorie Trivialiteiten, Knipsels

Even een oud ergernisje wegwerken, dan kan ik straks het nieuwe jaar tenminste met een opgeruimd humeur beginnen. Nou ja, ergernisje, ik overdrijf zoals gewoonlijk weer behoorlijk, maar in die woest kolkende informatiestromen van tegenwoordig word je telkens weer op stang gejaagd met stommiteiten.
Het is al een paar maanden geleden dat ik terloops deze foto van een advertentie in een tijdschrift nam. Het is er eentje uit de categorie 'denk daar nou eens wat beter over na'.

Welke sukkel verzint dit?

[Klik voor hele afbeelding]

De kwestie valt in het niet bij het grote wereldleed

Het is als ik me goed herinner een reclame van een telecomprovider die ons wil overtuigen van de grenzeloze mobiele vrijheden die zijn product of dienst ons oplevert. Een jonge vrouw zit met haar witte broek op een grasveld tegen een boom geleund op haar laptop te werken. Daar kan ze dankzij het mobiele product van de telecomprovider dit stukje lezen.

Graag maak ik daarom van de gelegenheid gebruik om haar het volgende mee te geven: nooit met een witte broek op het gras gaan zitten, want die groene vlekken krijg je er niet meer uit.

U vraagt zich wellicht af waarom ik aandacht besteed aan een dergelijke kwestie. Hij valt in het niet bij het grote wereldleed. Dat zit aldus: zolang de media ons in volle ernst berichten over zaken als 'het hondje van volkszanger Mick Harren is overleden', hoef ik mij geenzins geremd te voelen. Integendeel, mijn bericht over de witte broek op het groene gras heeft praktisch gezien meer nieuwswaarde dan dat dooie mormel van een volkszanger waar ik (godzijdank) nog nooit van heb gehoord.

Tags: