Sharia4niemand

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Dinsdag 05 Juni 2012 in categorie Religie, Amsterdam Centraal

Sinds enige tijd hebben we er weer een irritant religieus genootschap bij, de Sharia4holland. Alsof wij al niet genoeg te lijden hebben onder de Jehova's Getuigen, de Mormonen en de Scientology Kerk. Al deze clubs geloven in hetzelfde, namelijk het eigen gelijk.
De Sharia4holland bestaat uit fanatieke moslims die Nederland onder het juk willen brengen van de islamitische wetgeving. Het parlement wordt daarbij overbodig.
Het beweginkje gaf onlangs een provocatieve persconferentie voor het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Men preekt de onvrijheid op de gedenkplaats voor hen die vielen voor de vrijheid. En, in verdraagzaamheid doorgeslagen sukkels als wij zijn, wij tolereren dat. Althans, onze 'gezagsdragers'.

Wilders voelde zich hierdoor bedreigd

En passant werd de vrijheid van meningsuiting ook nog eens gebruikt om onze vaderlandse troetelpopulist Wilders uit te maken voor 'hond van de Romeinen'. Een nogal onnavolgbare beeldspraak. Zij zouden mettertijd wel met hem 'dealen', wat onder de sharia zoveel betekent dat hij voortaan geen overhemden met lange mouwen meer hoeft te kopen. Wilders voelde zich hierdoor bedreigd.

Probleempje
Het kan allemaal in Nederland. Want wij hebben hier 'vrijheid van meningsuiting'. Menigeen neemt hierbij als leidraad de vermeende uitspraak van Voltaire: "Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen".
Probleempje: Voltaire heeft dit nooit gezegd. De mythe werd indertijd al doorgeprikt door Boudewijn Büch, die het werk van Voltaire van voor tot achter had doorgespit, maar deze uitspraak niet was tegengekomen. Volgens Wikipedia is het een citaat van Evelyn Beatrice Hall.

Nog een hond
Doe dus maar even rustig aan met die vrijheid van meningsuiting, geef die alleen aan mensen die het principe zélf ook onderschrijven. Anders vervallen we tot een land waarin allerlei intolerante idioten de vrijheid van meningsuiting misbruiken om onze eigen rechtsstaat te ondermijnen en mensen te bedreigen die het met hen oneens zijn. Is de vrijheid van meningsuiting de Sharia4Holland ook zo aan het hart gebakken als we op de Dam zouden terugroepen dat een zekere profeet een hond van de Arabieren is?

Het meest irritant is de hypocrisie van deze lieden. Wél parasiteren op de voordelen en verworvenheden van de westerse samenleving, maar de cultuur en de normen en waarden ervan vertrappen. Ik zou zeggen: kwel jezelf niet langer en emigreer naar het altijd ruimdenkende Saoedi-Arabië.

Sharia4China
Of doe eens gek: richt een Sharia4China op, dat zet tenminste zoden aan de dijk qua bekeringsmogelijkheden. Persoonlijk zie ik de club liever opgaan in een Sharia4Antarctica, daar kunnen ze het minste kwaad. Want tolerantie is op zijn mooist als je er ook grenzen aan stelt. De samenleving moet zich niet in de maling laten nemen waar ze bij staat.
De rechtgeaarde Amsterdammer staat bekend om zijn diplomatiek geformuleerde adviezen aan zijn medeburgers. Laat ik in die geest het volgende meegeven aan de heren van Sharia4Holland: sodemieter toch op als het je hier niet bevalt!

Tags: