Heden in dit theater: De Maagverkleining

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Woensdag 29 Juni 2011 in categorie Amsterdam Centraal

Het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis is een commercieel ziekenhuis, dus moeten ze daar af en toe iets doen om de aandacht te trekken.
Zo werden ze eerder bekend met een omstreden polikliniek voor de behandeling van de Mexicaanse griep.
Die polikliniek was zelfs al uit de grond gestampt voordat onze nationale viroloog Ab Osterhaus überhaupt de kans had gehad zich op het onderwerp in te lezen.

Maar dit is allemaal alweer veel te lang geleden. Dus gaan ze donderdagmorgen live een maagverkleiningsoperatie laten zien. In Tuschinski.
Dat schijnt hun jaarlijkse personeelsfeestje te zijn, want vorig jaar was er ook al zo'n festijn.

Mevrouw Groenteman geeft commentaar...

Ervaringsdeskundige Hanneke Groenteman zal de beelden van sappig commentaar voorzien en vragen uit het publiek beantwoorden, heb ik begrepen. Je moet er maar trek in hebben. Zelf zou ik dit soort bloederige vertoningen niet graag in Cinemascope met Dolby Surround voorgeschoteld krijgen, hoe informatief ook.

Het Slotervaart Ziekenhuis schijnt specialist te zijn op het gebied van extreem overgewicht. Er is een obesitas poli en een polikliniek voor werkelijk absurd dikke kinderen (mijn woorden uiteraard).

Het Slotervaart heeft trouwens voor bijna alles een poli, is mijn indruk. Zo is er ook een rookstoppoli en een lipidenpoli (tegen hoog cholesterol). Waarvan ik overigens zelf ook enthousiast gebruik heb gemaakt. Hopelijk blijven de andere poli's mij bespaard, want ik wil natuurlijk niet in het vaarwater van mevrouw Groenteman geraken.

Maar goed, als u het allemaal nog wilt meemaken, haast u, de voorstelling is deze donderdagochtend van 08.15 tot 12.00 uur. Toegang gratis.

Tags: