Nieuwe kauwgomballenautomaten

Dinsdag 23 Maart 2010 in categorie Amsterdam Centraal, Technologie

ParkeermeterAmsterdam Slotervaart - Vorige week kreeg ik post van het stadsdeel Slotervaart. Dat is altijd linke soep, want meestal is zo'n brief de voorbode van veel ongemak. Dit keer was het echter een verheugend bericht. Het betaald parkeren in onze buurt was nogmaals uitgesteld wegens het niet leverbaar zijn van parkeermeters. Het wordt nu 1 juli.

Maar nóg verheugender was het feit dat we ultra-moderne parkeermeters zouden krijgen! Niet van die omgebouwde kauwgomballenautomaten waarover ik in december klaagde, nee, apparaten met een aanraakscherm! Tevens zouden de reeds geplaatste kauwgomballenautomaten worden verwijderd en eveneens worden vervangen door nieuwe.
Ik zou nu de illusie kunnen koesteren dat stadsdeelwethouder Paulus de Wilt mijn klachten van enkele maanden terug heeft gelezen en direct actie heeft ondernomen. Maar in het Parool van afgelopen zaterdag las ik dat de draaiknopautomaten in andere stadsdelen al langer een bron van ongenoegen waren.
In elk geval is de zaak nu hopelijk opgelost.
Tóch blijf ik nog wel met een paar vraagjes zitten...

In andere stadsdelen zijn de irritante automaten soms al sinds 2005 in gebruik. Waarom heeft het zo lang moeten duren voordat men het licht zag? Wie is verantwoordelijk voor de oorspronkelijke aanschaf? Is deze persoon inmiddels veiligheidshalve weggepromoveerd voordat hij onze stad nog meer geld gaat kosten?
De reeds geplaatste automaten in Slotervaart zijn fonkelnieuw. Wat gaat ermee gebeuren nadat deze zijn vervangen? Kunnen we die nog verkopen aan kleine landjes met korte kentekentjes of gaan ze een regelrechte verliespost opleveren?
En tot slot de belangrijkste vraag: waarom wil de overheid toch zo nodig ons kenteken weten als we parkeren?

Tags: