De geisergeleerde

Maandag 04 Augustus 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Er kwam een deskundige om de geiser schoon te maken.
Heel goed dat u gebeld heeft meneer, want het is hard nodig. Hij is flink vuil!
Eigenlijk was het mijn vrouw die hierop heeft aangedrongen, want ze vond dat hij zo geel brandde...
Dat is dan heel verstandig van uw vrouw!
Mijn vrouw is inderdaad bijzonder verstandig.
De geiserschoonmaakdeskundige praatte heel erg snel en binnensmonds, vaak onverstaanbaar snel en binnensmonds. Dat was een beetje gênant. Voor mezelf dan, want ik moest telkens vragen: Wat zegt u? Wat? Hè? Sorry?
Waarna hij het weer net zo snel en binnensmonds herhaalde.
Dan liet ik het maar zo.
Hij rapporteerde ook continu welke handelingen hij verrichtte.
Zo, even de kap eraf, stopkraantje dichtdraaien, ja in Amsterdam noemen ze dat een stopkraan, logisch hè, want hij stopt inderdaad, als je hem dicht draait tenminste, even dit schroefje los, heeft u afwasmiddel? O ja, ik zie het al, hier staat het, nu even lekker die boel in het sopje, bacootje erbij, brandertje eraf, zo, lekker schoon schrobben, ja, van mijn vriendin moet ik ook altijd afwassen ha ha, ik ben de afwasmachine thuis...
Wilt u soms een glas cola?
Nou... (hij hield de spanning er even in): dat slaak nieaf!
Hij ging alleen maar nóg sneller praten van die cola. Toen verstond ik er helemáál geen klap meer van. Niet dat ik daarmee iets belangrijks heb gemist, geloof ik, maar ik ging toen meer op hem staan letten. En dat is ook weer niet goed.
Goed beschouwd toch weer behoorlijk geniaal
Want het was een aardige man hoor, heel bekwaam ook met de geiser. Bijzonder beleefd en hartelijk, daar niet van. Zo kom je ze eigenlijk nog maar weinig tegen vandaag de dag.
Maar hij was een beetje, ja, hoe zeg je dat, ik bedoel het niet denigrerend natuurlijk, zelf heb ik er immers geen verstand van, het doet er ook eigenlijk niet toe, als die geiser maar in orde is tenslotte, maar je hebt wel eens dat je toch denkt heeft die ze wel allemaal op een rijtje, iets te sterk uitgedrukt misschien, laat ik zeggen: hij was nu eenmaal niet zo'n licht, enigszins... nou ja zwakbegaafd wil ik nou ook weer niet beweren, dat is overdreven, maar toch ook niet iemand die je de boordcomputer van een Airbus toevertrouwt bijvoorbeeld, dat is ook helemaal niet nodig, want ik heb hier in huis helemaal geen Airbus, ik heb eigenlijk spijt dat ik hierover ben begonnen, want hoe draai ik mij hier nou weer eens fatsoenlijk uit, dat zuurstofgebrek bij de geboorte is niet zijn schuld tenslotte, ik geloof dat ik het nu alleen maar nóg erger maak, een mafkees is ook niet het goede woord, verwacht ik soms dat er een Nobelprijswinnaar mijn geiser komt schoonmaken, achterlijk dan, nee ook niet, daarmee zou ik hem tekort doen, de basisschool heeft hij vast wel afgemaakt en zijn mobiele telefoon kon hij vlot bedienen, dat heb ik zelf gezien, ietwat kinderlijk misschien, maar in dat geval is het toch goed beschouwd weer behoorlijk geniaal wat hij deed, jammer dat zo'n kind al duidelijk over de veertig is, hij had al grijs haar, maar afgezien daarvan toch best bewonderenswaardig, want hij kon zelfs een geiser uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, dus wat zeik ik nou eigenlijk?

Ja, soms ben ik gewoon een tactloze suffe eikel, maar dat is dan weer zo lastig terug te draaien als je eenmaal bezig bent.

Tags: