De vrouw in komkommertijd

Vrijdag 18 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laten we het eens over de vrouw hebben. Niet mijn idee, maar dat van de media in komkommertijd. Zo nemen 'sterke interessante vrouwen de blogwereld over', volgens de Volkskrant. En diezelfde Volkskrant beweert in de sector 'Hart en Ziel' dat de jonge Nederlandse vrouw 'trots en zelfverzekerd' is.
Het zijn van die non-onderwerpen die eigenlijk heel denigrerend zijn voor vrouwen. Alsof de (mannen)wereld tot z'n grote verrassing ontdekt dat vrouwen ook iets kunnen. Bovendien is het in de Nederlandse situatie al vele jaren zo dat de meest bekende en vaardige webloggers vrouwen zijn. Ook zijn ze volgens mij in de meerderheid wat het aantal weblogs betreft. Dus is het onzin dat 'vrouwen de blogwereld overnemen', de blogwereld wás al van hun.
Dat is ook logisch, want vrouwen hebben in het algemeen nu eenmaal meer dingen te vertellen dan de mannen. Doorgaans voornamelijk aan elkáár.
Dat is geen vooroordeel, dat is met gemak te illustreren aan het straatbeeld: meer vrouwen zitten bijvoorbeeld in het openbaar mobiel te bellen. In tram, trein, bus of op de fiets.
Ach, laat ook maar zitten! Ik had daarnet nog een heel interessante gedachte over dit onderwerp. Maar die ben ik nu weer kwijt, want mijn vrouw belde op. Weer helemaal van mijn apropos! Hier word ik dus heel onzeker van...

Tags: