Betaalgemak

Maandag 21 Januari 2008 in categorie Schandelijke taferelen

Wanneer een bedrijf qua service ver onder de maat presteert, moeten we dat altijd eventjes op internet signaleren om te voorkomen dat andere consumenten dezelfde ellende moeten doormaken als ik. En daarom mag deze keer het bedrijf Primeline - Laserservices zich in mijn wraakzuchtige belangstelling verheugen! Waarmee natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Begin vorig jaar kocht ik bij Dixons een computertje. Dit 'koopplezier' werd door Dixons verhoogd door een aanbod: ik mocht het ding in tien maanden gespreid betalen, zonder rente. Deze renteloze financiering werd door Dixons uitbesteed bij Primeline - Laserservices. Ik betaalde keurig af, de computer is inmiddels helemaal van mij en dus zijn Primeline - Laserservices momenteel klaar met elkaar.
Dacht ik... Tot vorige week. Ik had bij het aangaan van de overeenkomst ook nog een creditcard toegestuurd gekregen. Daar had ik nooit om gevraagd, dus die heb ik nooit geactiveerd. Afgelopen zaterdag stuurde Primeline - Laserservices mij een brief dat ik de limiet op mijn creditcard had overschreden. Twee brieven zelfs, één van Primeline en één van Laserservices. Op mijn girorekening bleek dat ze ook nog eens tien euro extra hadden afgeschreven. Hier klopte iets niet.

http://www.laserservices.nl/contact.jsp


Vanmorgen ging ik daarom maar eens even bellen. Eerst met Laserservices. Dat nummer kostte ¤ 0,35 per gesprek. Ik werd 'wegens grote drukte' onverbiddelijk van de lijn gegooid. Dan maar met Primeline bellen. Dat nummer kostte ¤ 0,75 per gesprek. Ik kreeg exact hetzelfde bandje als bij Laserservices. Ook hier werd ik 'wegens grote drukte' van de lijn geflikkerd. Primeline - Laserservices had dus op dat moment al ¤ 1,05 uit mijn portemonnee gerold zonder er iets voor te doen.

Ik belde nogmaals het nummer van Laserservices. Ik werd opnieuw van de lijn gegooid. Debetsaldo: ¤ 1,40. Ik bleef vasthoudend en belde nogmaals (¤ 1,75), maar koos in het keuzemenu dit keer voor het aanvragen van een nieuwe lening. Toen was het opeens niet druk meer en kreeg ik Debbie aan de lijn. Callcentermedewerkers hebben tegenwoordig geen achternaam meer, viel mij op. Debbie hoorde mijn probleem aan en ging mij doorverbinden met 'de betreffende afdeling'. Dat is bij Primeline - Laserservices een technisch zeer ingewikkelde procedure en dus gooide de mongool op het telefoonbandje mij 'wegens grote drukte' opnieuw van de lijn.

U begrijpt dat ik inmiddels in een verhoogde staat van ongenoegen was geraakt. Maar ik zou niet opgeven! Wéér bellen dus! Stand tot dusver: ¤ 2,10. Opnieuw maar zogenaamd een lening aanvragen. En inderdaad, dat werkte wederom. Ik mocht nu kennismaken met Anja, ook zonder achternaam. Anja wilde mijn probleem opnieuw uitgelegd krijgen. Zij ging mij nogmaals doorverbinden 'met de betreffende afdeling'.
Heil Anja! Het doorverbinden lukte: ik kwam exact een half uur (!) in de wacht te hangen. Ik mocht onderwijl genieten van de volledige muzak top veertig en ik heb ook nog eens bijna dit hele stukje kunnen typen.

Uiteindelijk meldde zich mevrouw Wendy. Zij wilde zich wel opofferen om mij te woord te staan. Zij erkende de fout en ging mijn probleem helemaal oplossen!
Ik wierp mij terstond op de knieën en putte mij uit in dankbetuigingen! Ik zegde toe haar te gedenken in mijn avondgebed! Ik zou mij naar de dichtstbijzijnde kerk spoeden om daar een dozijn kaarsen voor haar te branden! Ik wilde haar voordragen voor de Nobelprijs voor de Klantenservice! Ik zegende haar nageslacht tot in de veertigste generatie! Mijn hysterisch hallelujah-gezang moet tot in de omliggende stadsdelen te horen zijn geweest!

Immers, het vlotjes verhelpen van problemen die bedrijven zelf veroorzaken is tegenwoordig geen enkele vanzelfsprekendheid meer. In de huidige callcentercultuur moeten wij ons nederig en dankbaar opstellen voor elk woord dat aan ons, het consumentenplebs, wordt vuilgemaakt!

Ja, beste lezer, het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat! Een uur telefoonvertier en een stukje dat u tot in lengte van dagen waarschuwt nooit in zee te gaan met bedrijven als Primeline - Laserservices. Want zij hebben blijkbaar een diepe minachting voor hun klanten.Ter waarschuwing:
Tros Radar forum over Primeline
Opzeggen.nu over Primeline

Tags: