Het hoofd op hol

Woensdag 02 Januari 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Het jezelf opblazen met een bom blijkt toch nog een vak. Je moet namelijk zorgen dat ze niet naderhand allerlei herkenbare onderdelen van je terugvinden. Dan sta je postuum voor schut. Zo komt het blijkbaar regelmatig voor dat er nog een hoofd van de zelfmoordterrorist ergens door de goot rolt. Dergelijke verhalen ken ik uit Israël, waar ze eens het hoofd van een Palestijn met een kort lontje van de straat hebben geraapt. Daarnaast bestaat er een anekdote over een terrorist waarvan ze alleen de genitaliën terugvonden. Hij had ze extra beschermd om bij zijn verwachte ontmoeting met de 72 maagden niet zonder gereedschap te zitten.
Een andere foto van een losbolletje komt uit Irak. En nu zijn er dus ook recent door de Pakistaanse regering foto's gepubliceerd van de vermoedelijke daders van de aanslag op Benazir Bhutto, waaronder die van een redelijk gaaf gebleven hoofd.
Dat zie ik ze bij Opsporing Verzocht nog niet doen...
Nog een hoofd...
Het zijn op zich gruwelijke afbeeldingen, maar minder gruwelijk dan de gevolgen voor de onschuldige slachtoffers van bomaanslagen. Het is een macabere trend aan het worden, want elke week zijn er in het wereldnieuws meerdere berichten over tientallen mensen die bij dergelijke 'heldendaden' het leven laten. In mijn onnozelheid vraag ik me dan altijd af hoe men kennelijk zo gemakkelijk aan al die explosieven komt. Hier in Nederland is het al linke soep om met een partij illegaal vuurwerk in je kofferbak te rijden.
Maar ja, er zal zoals gewoonlijk wel weer goed worden verdiend aan dat spul...


http://www.reuters.com/article/topNews/idUSL0166984820080101?feedType=RSS&feedName=topNewshttp://www.reuters.com/article/topNews/idUSL0166984820080102?feedType=RSS&feedName=topNewshttp://www.reuters.com/article/topNews/idUSL0235583020080102?feedType=RSS&feedName=topNews

Tags: