Pronk wellicht tóch voorzitter!

Woensdag 26 September 2007 in categorie Brutale brieven


Geachte meneer Pronk,

Laat ik mij eerst voorstellen: ik ben Jacob Boon, secretaris van de Volkstuinvereniging 'In Weer en Wind' te Amsterdam. Als verenigingsbestuur hebben wij uit de media vernomen dat u niet gekozen bent tot voorzitter van de Partij van de Arbeid. Aangezien onze eigen voorzitter onlangs is geroyeerd wegens het telen van wiet in zijn volkstuin en het rotzooien met juffrouw Coba van de clubkantine, is er bij ons momenteel de vacature van voorzitter. Uit de krant heb ik vernomen dat u iemand bent die het belang van de leden voorop stelt, een gedreven en principieel man bent en geen blad voor de mond neemt. Kijk, zó iemand zoeken wij! U had heel graag voorzitter willen worden, dus daarom willen wij u van harte deze functie aanbieden. Het is onbezoldigd werk, maar als socialist in hart en nieren zult u dat geen bezwaar vinden, lijkt mij. We kunnen u voor de duur van uw voorzitterschap wél de volkstuin van onze vorige voorzitter gratis ter beschikking stellen.

Bij ons is uw verkiezing tot voorzitter honderd procent zeker, want ik ben met mijn vier zonen vooraf bij alle leden langs geweest. Mijn jongens kunnen vanwege hun ervaring in de incassobranche bijzonder overtuigend zijn en dus waren de leden na enige aarzeling stuk voor stuk enorm enthousiast.

Wij zien uw reactie graag spoedig tegemoet en persoonlijk hoop ik dat u positief zult beslissen. Want wat is er nu mooier dan een duo als Pronk en Boon in het bestuur van een volkstuinvereniging? Wij zullen elkaar goed aanvullen.

Met vriendelijke groet,

J.P.H. Boon
Secretaris Volkstuinvereniging 'In Weer en Wind'.
Amsterdam.

PS: We zoeken dus ook een nieuwe kantinebeheerster. Misschien heeft uw vrouw nog interesse?


En dan nog dit:
Vanavond in Het Radiolog bij VPRO's De Avonden: Senioren op internet'.
Tijd: ongeveer 21:50 op Radio 6.
Morgen online in Verbal Jam op de Radio en de Audiotheek.

Tags: