Ooievaar door de voorruit

Maandag 30 April 2007 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Toen ik gisteren arriveerde bij mijn datcha op het Friese platteland, stond er bij de buren een ooievaar in de tuin. Hij had een luier in z'n bek met een plastic pop erin.

Zo'n houten ooievaar is om de rest van het dorp te laten weten dat er een kind is geboren. Dan heeft het dorp weer wat te doen, want ze kunnen fijn op kraambezoek en veel cadeautjes geven. Daarna is het onbeperkt bekken trekken en infantiele geluidjes maken boven de baby.
Tip aan de jonggeborene: doe of je slaapt.
Tip aan de ouders: hang een briefje boven het kind met de tekst 'Niet in het wiegje kwijlen!'.

De buren hebben zich gelukkig nog ingehouden. Qua ooievaar dan.
Het had veel erger gekund, zie ik op internet.

Ze hadden bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een driedimensionale ooievaar. Hij is leverbaar in spanwijdtes van 90 of 150 centimeter. De prijs is respectievelijk € 44,95 en € 52,95.
Inclusief een rolletje plakband. Dát is nog eens service!

Inclusief plakbandDe achterkant van de ooievaar plak je tegen de buitenkant van je raam, de voorkant aan de binnenkant. Zo lijkt het net alsof hij door roeien en ruiten vliegt om het kind af te leveren.
Wie zoiets verzint moet een hekel hebben aan jonge moeders. Zij zit immers de rest van haar zwangerschapsverlof tegen een lijpe ooievaar aan te loeren en zakt langzaam weg in een postnatale depressie.

Maar het kan nóg vreselijker. Bij de Partyspecialist is een opblaasbaby te huur van drie meter hoog voor in de tuin. Moet je wél een tuin hebben natuurlijk, anders gaat het feest niet door. Het ding onopgeblazen over de rand van het balkon hangen geeft meer het idee van een miskraam, dus doe dat maar niet.

De échte uitslovers kunnen trouwens bij Bartelds Witzand een opblaasooievaar huren van vier meter hoog.

Maar misschien moet ik toch ook eens zo'n ooievaar laten aanrukken. Ik word gek van al die kikkers die in de nabijgelegen sloot zich luid kwakend een slag in de rondte copuleren.
Daardoor lig ik nachtenlang wakker en denk rare dingen als: kikkers huren nooit een ooievaar als er nieuwe kikkervisjes zijn geboren.
En volgens mij is dat héél verstandig.Tags: