De sharia als natte droom

Donderdag 14 September 2006 in categorie Politiek & Maatschappij, Religie

Vandaag debatteert het parlement over de sharia-uitspraken die minister Donner deed in het boek 'Land van haat en nijd' van Max van Weezel en Margalith Kleijwegt. Hij zegt daarin: "Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zo iets kun je wettelijk toch niet tegenhouden? Het zou ook schande zijn om te zeggen: dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is nou juist de essentie van democratie." (bron: NOS).
Daar raken heel wat kamerleden danig van in de war. Er barst een gekakel los alsof je een vos een kippenhok in slingert.

Ach ja, het is een kwestie van prioriteiten stellen. En dat is de partijen wel toevertrouwd. Een academische discussie over de poldersharia is uiteraard urgenter dan zoiets triviaals als ondervoede bejaarden in verpleegtehuizen of het schrijnend gebrek aan hulp voor jongeren met psychische problemen. Dus die keus is snel gemaakt.

Intussen is toepassing van de sharia natuurlijk de heimelijke natte droom van elke minister van justitie. Wat zou dát niet een berg problemen in één keer oplossen! Zonder al teveel plichtplegingen kunnen zware criminelen als Willem Holleeder worden opgehangen. Ter decoratie laten we er nog wat notoire Hells Angels naast bungelen. Gaat in één moeite door. En dat mens Lucia de B. stenigen we op het Binnenhof. Het voltallige bestuur van De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit -kortweg pedopartij- castreren we nog vóór de verkiezingen. Die imam die weigerde Verdonk de hand te schudden hakken we de handen af. Die heeft ie kennelijk tóch niet nodig! En studeren is niet voor meisjes, dus illegale jonge vrouwen met teveel ambitie belanden zonder vorm van proces in het cachot. Ongewenste asielzoekers komen onverbiddelijk op de brandstapel!

Eh... Wacht eens even, die laatste twee dingetjes klinken ergens toch bekend...
Was dat sharia-gedoe nou alleen een theorietje van Donner of is het stiekem al praktijk?

Serieuzer achtergrondmateriaal:
Sharia bij de NOS.
Sharia bij Wikipedia.

Tags: