Luchtalarm

Maandag 03 Juli 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Bij mijn datcha op het Friese platteland ging het luchtalarm vandaag tien minuten te laat af. Onze overheid had het kennelijk te warm om mij op tijd te waarschuwen voor het naderend quasi-onheil. Voor hetzelfde geld had ik de paddenstoelwolken al aan de horizon gezien.
"Ja, sorry, we waren de tijd vergeten!"
Fijn is dat. In drie seconden bruin van de straling. Nog mazzel dat ik vanochtend een factor 30 sunblock had opgesmeerd. Want alle beetjes helpen, nietwaar? Maar goed, nu we het toch over rampen hebben kan ik nog wel even terugkomen op de coalitie. Die is tenslotte óók zonder enige waarschuwing vooraf ontploft. Ze hadden nog zo graag de mooie resultaten willen oogsten van hun beleid. Zeiden ze. En daarom willen ze per se doorgaan.

Aan degenen die het daar onmiddellijk mee eens zijn kun je zien wie er precies gaan oogsten. Zo kon Balkenende direct op luide bijval rekenen van werkgeversvoorzitter Wientjes. Noteer dit dus voor de volgende verkiezingen. Alleen zó kunnen we toekomstige rampen voorkomen. Want vergeet niet: het luchtalarm blijkt onbetrouwbaar.

Tags: