dutch bloggies 2006

Woensdag 04 Januari 2006 in categorie Incrowd: over webloggen

De nominaties voor de Dutch Bloggies 2006 zijn weer van start gegaan. Aangezien ik in de loop der jaren een twijfelachtige reputatie heb opgebouwd als kritisch volger van dit fenomeen, kan ik ook deze keer niet achterblijven. U begrijpt dat mijn gezeur pas zal verstommen als eindelijk iedereen doorheeft dat ie gewoon op Verbal Jam moet stemmen. Voor wie nog brak is van 't ouwejaar: dit was zelfspot.

De organisatoren doen hun uiterste best om het geheel eerlijk te laten verlopen. Kritiek van vorige jaren hebben ze zoveel mogelijk ter harte genomen. Ik kan niet anders dan ze daarmee complimenteren.
Helaas is de eerste valsspeler door hen toch alweer gesignaleerd. Sommigen zijn onverbeterlijk en de organisatie moest in de loop der tijd telkens weer nieuwe tegenmaatregelen verzinnen. Dit heeft geleid tot een uitgebreid reglement. De procedure is ingewikkeld en kan de vergelijking met een vergunningsaanvraag bij de gemeente voor het plaatsen van een dakkapelletje inmiddels glansrijk doorstaan. De veiligheidsmaatregelen om stemterrorisme tegen te gaan zijn hoog: deelnemers moeten zich eerst aanmelden en deze aanmelding bevestigen via email. Weblogs die niet in een bepaalde categorie thuishoren worden eruit gefilterd. Meerdere keren stemmen op één weblog binnen dezelfde categorie mag niet. Elk weblog kan maar in twee categorieën doorgaan naar de tweede ronde.
Uiteindelijk komt er ook nog een jury aan te pas. De leden zijn nog geheim, waarschijnlijk om pogingen tot omkoping te vermijden.

Nou, ik hoop dat de boodschap inmiddels is doorgekomen: meld u aan en ga uitsluitend stemmen op Verbal Jam! Anders kan ik achteraf niet controleren of alles goed is verlopen, dat begrijpt u.

Update: Wanneer u in de afgelopen dagen al heeft gestemd, wordt u door de organisatie verzocht op uw stempagina te controleren of uw stemmen er nog staan. De server is namelijk het een en ander kwijtgeraakt tijdens wat onderhoudswerkzaamheden.
Nou ja, Oranje komt óók altijd wat moeilijk door de voorronden heen, zullen we maar zeggen...

Tags: