Verbal Jam maakt Dogma-televisie

Vrijdag 02 December 2005 in categorie Beeld en Geluid

Verbal Jam maakte twee items voor De Ideeënfabriek van de NCRV-televisie.
Ze worden uitgezonden op zondag 4 en zondag 11 december om 23.30, Nederland 1.
Titel: De Wereld volgens...

U wilt dit natuurlijk niet missen. Schaart u dus knus rond de televisie of zet op z'n minst het videotoestel op scherp. Op 28 december schijnt er ook nog een herhaling te zijn.

De Ideeënfabriek is een afdeling bij de NCRV waar nieuwe programmaconcepten worden getest. Eén van die concepten is 'De wereld volgens...'. Het is bedacht door collega Claver, die destijds bij de NCRV werkte.
Het zwáre werk mocht ík doen, samen met een aantal andere uitverkorenen. En dus werd ik helemaal in mijn zielige eentje met camera en microfoon een aantal malen op pad gestuurd. Ik werd verdorie nog een keertje bijna in elkaar geslagen, maar dat zenden we niet uit.

Geheel tegen mijn verwachting in was de NCRV bijzonder in z'n nopjes met het resultaat.
Of ik zelf óók in m'n nopjes ben hangt af van uw reacties. Laat ik er voor de zekerheid bij zeggen dat de 'amateuristische' uitstraling een bewust onderdeel is van het programmaconcept. Of misschien moet ik het gewoon Dogma-televisie noemen, dat klinkt wat kunstzinniger.

U kunt na de uitzending uw oordeel kwijt op de reactiepagina van de NCRV.
Doe dit massaal en positief, misschien wordt het programma dan gecontinueerd.

Mocht u na afloop denken: "Was ik tóch maar vroeg naar bed gegaan", dan kunt u altijd terugvallen op dit oude vertrouwde weblog.

NB: het kan zijn dat in programmagidsen de tijd en het onderwerp verkeerd is vermeld. Zo staat bijvoorbeeld in de VPRO-gids dat bekende Nederlanders over hun geloof gaan vertellen aan de hand van bijbelteksten. Naar ik mag hopen is dit geheel onjuist, al weet je nooit welke wonderen zich nog op de montagetafel hebben voltrokken. Het uiteindelijk resultaat heb ik zelf namelijk ook nog niet gezien...

Tags: