strengere sinterklaas

Zaterdag 12 November 2005 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Vandaag arriveert de pakjesboot van Sinterklaas in Sneek. Het bezoek van de goedheiligman is dit jaar met strenge veiligheidsmaatregelen omgeven. Allereerst zal natuurlijk zorgvuldig worden gecontroleerd of zich aan boord geen verdachte pakketjes bevinden. Dat zal nog een hele klus worden, want er zitten vele surprises bij. En zoals u weet hebben terroristen hele eigenaardige opvattingen over wat een surprise is. De persoonsbeveiliging van de Sint is opgevoerd. Het halve personeelsbestand van de AIvD was vanmorgen al vroeg uit de veren om zich zwart te laten schminken.
Het aantal zwarte pieten is dit jaar sowieso veel groter dan gewoonlijk, want voormalige bouwfraudeurs uit het noorden des lands zijn in de sinterklaasperiode opgeroepen om hun taakstraf te vervullen. Ze moeten alle 'pepernoten' uitdelen die tijdens de parlementaire enquête aan de orde kwamen.

Sinds de spandoekenacties tegen Verdonk wordt er tevens extra gelet op beledigende en kwetsende uitingen aan het adres van de Sint. Zo is het lied 'Sinterklaas Kapoentje' vanaf heden verboden. Een kapoen is een gecastreerde haan. Dat soort scheldwoorden pikt de Sint dus niet langer.
Trouwens, over Verdonk gesproken, zij heeft de Sint in een persoonlijke brief verzocht dit jaar bij haar niet 'zachtjes tegen 't raam' te tikken. Dat leidt maar tot misverstanden. Gewoon aanbellen en laten fouilleren door de bodyguard.

Tags: