meteen aangifte doen!

Donderdag 28 Juli 2005 in categorie Criminaliteit en recht

Als klein kind zwaaide ik in mijn rol als Ivanhoe eens vervaarlijk in het rond met mijn zwaard, zijnde een dikke tak uit het plantsoen. Dat dreigend zwaaien deed ik in de richting van twee lelijke tweelingbroertjes bij ons in de straat. Maar die eikel van een schildknaap van me had niet op staan letten en bij verrassing verscheen hun vader dreigend achter me. Ik kreeg vervolgens een pak op m'n falie met mijn eigen eind hout. Ivanhoe heeft twee dagen niet kunnen zitten.

Op een ander moment sloeg ik mijn vriendje Jaap W. een bloedneus en een jankhoofd. Dat was de vergelding voor het blauwe oog dat hij mij twee weken eerder had bezorgd.

In alle gevallen keken wij wel beter uit om hier thuis over te reppen, want dan kregen we dáár ook nog eens flink op ons flikker. Dan hadden onze vaders bijvoorbeeld weer last met hun chef gehad en je ging ze natuurlijk geen excuus verschaffen om dat op ons af te reageren. Achteraf bezien hebben wij al dit soort kwesties geheel verkeerd aangepakt. Wij hadden aangifte moeten doen! Een advocaat in de arm moeten nemen! De media erbij moeten halen en een woordvoerder van de familie moeten aanstellen! Want zó doet je dat! Aangifte wegens mishandeling en bedreiging!
Dat leid ik tenminste af uit de commotie rond de vermeende blauwe plekken van Lieuwe van Gogh. Nu is hij misschien een apart geval, maar er zijn meer voorbeelden.

Zo treiterde onlangs het zoontje van een leraar Duits vanuit een grote groep de drielingzusjes Brigitte, Charlotte en Francis uit Nieuw-Vennep. Maar de zusjes hadden de bruine band in judo. Het joch liep vervolgens ernstig letsel op, te weten een geschaafde knie. Deze terreurdaad kon hij natuurlijk niet over z'n kant laten gaan en hij deed aangifte van openbare geweldpleging. Vervolgens trad zowel het justitieel apparaat als het mediacircus in werking.

U begrijpt, ik ben weer helemaal bij de tijd. Aangifte doen is trendy! De verloskundige die mij na de geboorte een klap voor m'n kont gaf om me aan het janken te krijgen kan binnenkort het arrestatieteam verwachten! Of is dat feit inmiddels verjaard?