De straf van allah

Woensdag 27 Juli 2005 in categorie Criminaliteit en recht, Religie

Wat zullen de deskundigen in het Pieter Baan centrum hebben zitten balen dat Mohammed B. zich niet liet onderzoeken. Want zo'n religieus verknipte geest is natuurlijk het neusje van de zalm voor elke rechtgeaarde psychiater. Dat iemand gelooft in het bestaan van Allah en nauwgezet volgens zijn regels wil leven valt nog te bevatten. Maar dat hij zich vervolgens aanmatigt ook diens straffende hand te mogen uithangen is uitermate intrigerend.

B. zal hebben gemoord uit de overtuiging dat iemand die de profeet beledigt moet worden gedood. Maar hoe komt hij aan het idee dat juist hij dat zou moeten doen? En waarom is hierbij überhaupt de tussenkomst van de mens vereist? Je zou toch zeggen dat het voor de Almachtige een koud kunstje is om godslasteraars zélf uit de roulatie te nemen. Zeker bij iemand met een ongezonde levensstijl als Theo van Gogh. Als ik een opperwezen was zou ik uitermate vertoornd zijn over het feit dat er lieden zijn als Mohammed B., die denken het allemaal beter te kunnen dan ik!

Voor straf zou ik Mohammed B. laten berechten door een westers-imperialistische rechtbank van ongelovigen en hem levenslang laten wegrotten in een cel. Daar moet hij net zolang de koran lezen tot hij geen koran meer kan zien!

En als hij uiteindelijk dood is zou ik hem pas goed te grazen nemen! Wat denkt hij wel? In het hiernamaals zet ik hem dan op de afdeling 'EO en Jehova Getuigen'.
Ik maak hem wijs dat niet de koran, maar mijn complete collectie Suske en Wiskes de heilige schrift is. Hij moet alle uitspraken van Lambiek en zijn profeet Jerommeke uit z'n hoofd leren. Gewoon om hem eens even goed op z'n plaats te zetten.
Bovendien brengt dat weer een beetje vertier in de eeuwigheid. Als opperwezen moet je tenslotte toch wát om die tijd door te komen, nietwaar?