Onthoud die naam!

Maandag 31 Januari 2005 in categorie Amsterdam Centraal

Mijn doodgewone Amsterdamse medeburger Erik probeerde ooit Het Parool te kopen. Voor zoiets moet je lang sparen volgens mij. Achteraf bezien bleek dat helemaal niet nodig, want diezelfde krant schreef een paar weken geleden drie complete pagina's lovend over hem vol. In één nummer! Inclusief voorpagina met roze Rambo-afbeelding. Tjonge, wat was ik jaloers! En daarin zal ik niet de enige zijn geweest. Volgens mij heeft nog geen enkele Amsterdammer zoveel media-exposure voor elkaar gekregen zonder eerst dramatisch dood te gaan.

Maar zoals dat gaat in volkssprookjes, het weer sloeg om. Grote zwarte donderkoppen pakten zich samen in de krantenkolommen en een hoosbui van onaangenaam nieuws stortte zich uit over Erik, de sympathieke eenvoudige volksjongen.

Erik de Vlieger zegt te willen stoppen
Erik de Vlieger stopt als ondernemer
Erik de Vlieger verdacht van afpersing
Erik de Vlieger vastgezet
Erik de Vlieger blijft vandaag nog vastzitten
Erik de Vlieger vrijgelaten


Oef zeg, uiteindelijk kwam onze held dus nog maar op het nippertje weg!
Ieder ander zou zich vervolgens een tijdje gedeisd houden, maar vrij en onverveerd trotseerde De Vlieger het slechte weer. Nog diezelfde avond ging hij lekker voetballen kijken en ook besloot hij in de politiek te gaan.
Liefst als koning natuurlijk, maar dat ligt een beetje lastig in dit land. Dan maar als minister. Of iets anders belangrijks.

We moeten straks dus niet gek staan te kijken wanneer Erik zich laat kiezen tot burgemeester van Amsterdam. Wanneer Thom de Graaf deze week een beetje z'n best doet en Het Parool weer lekker meewerkt moet dat mogelijk zijn. En anders koopt hij gewoon de hele Stopera, de hele stad desnoods, makkelijk zat.

Dus onthoud die naam: Erik de Vlieger! Die man gaat het nog vér brengen!

Tags: