help wellink de winter door

Zondag 19 December 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

President Nout Wellink van de Nederlandsche Bank vond vandaag in het programma Buitenhof dat ons volk wat meer geld zou moeten uitgeven. Dat was beter voor de economie. Zelf gaf hij het goede voorbeeld, want hij had zijn kerstinkopen al gedaan.

Ik begrijp hieruit dat er twee verschillende economieën zijn. Eén economie van onze regering, die de zwaarste bezuinigingen doorvoert uit onze parlementaire geschiedenis. Daar is Wellink het mee eens, sterker nog: stiekem vindt hij het allemaal nog niet ver genoeg gaan. Het land moet immers ook aan de toekomst denken.

Daarnaast is er die andere economie voor de gewone mensen. Zij moeten zoveel mogelijk geld uitgeven, anders staat het bedrijfsleven zo sip te kijken. Zij moeten het natuurlijk niet in hun hoofd halen om zélf ook te gaan bezuinigen, omdat zij óók aan de toekomst willen denken. De huren gaan omhoog, de ziektekosten, de gemeentelijke belastingen, maar niet de inkomens. Een verstandig mens houdt dan de hand op de knip. Dat mag niet van meneer Wellink.

Dus een beetje meewerken mensen! Het geld moet rollen, zegt meneer Wellink. Hij bedoelt daarbij natuurlijk: van u af, niet naar u toe!
O ja, en wanneer u volhardt in uw zuinigheid rolt deze overheid uw geld wel...