Flarden vakantie 3

Serie: flarden vakantie

Dinsdag 17 Augustus 2004 in categorie Op reis, Israël en het Midden-Oosten

Hoe gaat het eigenlijk met Dana International? U weet wel, de tot vrouw verbouwde Israëlische winnares van het Eurovisie Songfestival van enkele jaren geleden. Nou, ik heb haar nu eens van dichtbij gezien en er zijn nog geen tekenen van fysiek verval. Ze ziet er in elk geval beter uit dan onze eigen Kelly, maar dat is geloof ik niet zo moeilijk. Qua carrière heeft ze het hoogtepunt wel gehad, want ze is ingezakt tot een 'Dana Local' die het kennelijk vooral moet hebben van optredens bij plaatselijke braderieën, zoals hier in Nahariya, zeg maar het Wijk aan Zee van Israël.

Samen met haar vier fijne, in witte overalls gestoken dancing boys zet Dana nog steeds een wervelend nietszeggende show neer met bonkende discodeuntjes. Het wervelen gebeurt door de boys. Zij zwaaien zwetend met witte vlaggen op de maat van de muziek. Het nut van dit vendelzwaaien ontgaat mij, want koeler wordt het er niet van.
En fans heeft Dana zowaar ook nog. Een extreem zwaarlijvige aanbidder overhandigt haar een uitbundige bos gladiolen. Het is een jongeman, maar aan zijn verwijfde mimiek en lichaamsbeweging te zien overweegt hij eveneens te migreren naar het andere geslacht. Ik krijg medelijden met hem: dit streven kan alleen maar uitlopen op een desillusie, want hij is een lubberende zitzak op gympen. Hier is geen beginnen aan. Weliswaar zijn de doktoren tegenwoordig erg knap in die dingen, maar je kunt ook overvragen. Groeten uit Israël.