Flarden vakantie 2

Serie: flarden vakantie

Maandag 16 Augustus 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels, Op reis, Israël en het Midden-Oosten

Ik wist eigenlijk niet eens dat ik ze had, maar vanwege een doorgezakte chartervliegtuigstoel kreeg ik toch wel tamelijk last van mijn aambeien. Het eerste dat ik dus zo'n beetje deed na aankomst was een tochtje naar Hammat Gader in de hoop daar enige verlichting voor mijn nieuwverworven ongemak te vinden. De zwavelrijke warmwaterbronnen van Hammat Gader (spreek uit: Chamat Gadèr) liggen in de vallei van de rivier Yarmoek, 21 kilometer ten oosten van Tiberias, aan de grens met Jordanië.

Een waarlijk geneeskrachtige beleving, kan ik u melden! Aan de heerlijke openluchtbaden met een watertemperatuur van 40 graden ontsteeg de verkwikkende lucht van rotte eieren. Door de indringende inweekkracht van de zwavel voelde ik mijn hemorroïden ter plekke verschrompelen. Daar was Biotex niks bij!
Vervolgens had ik ruimschoots tijd over om mijn medepatiënten gade te slaan. Op diverse plaatsen stortten fonteinen hun stinkende stralen krachtig uit over uitzakkende oudere vrouwen. Met een verbeten trek op de lippen, dichtgeknepen ogen en de vingers in hun oren leken zij vastbesloten nog vóór sluitingstijd volledig te genezen van hun jicht in de nekwervels.

Opvallend was ook het bovengemiddeld aantal mannen met haardossen op hun rug, hals, borst en bovenarmen. Hun routineus geslenter door het hete bronnenbad deed vermoeden dat zij hier regelmatig vertoefden. Hadden zij soms ontdekt dat de thermale inwerking van het bronnenbad hun testosteronniveau verhoogde? Het zou zomaar kunnen. Ikzelf voelde mij in de dagen na mijn verblijf in Hammat Gader in elk geval significant geiler. Het aantal borstharen is bij mij nochtans hetzelfde, zijnde drie. Groeten uit Israël.