overstappen svp!

Maandag 28 Juni 2004 in categorie Altijd handig

Bijna zestig procent van de lezers gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Dat moet maar eens veranderen, want Microsoft heeft het erbij laten zitten. De browser is verouderd en is bovendien niet veilig meer. Ik stel voor dat zeker de Windows gebruikers onder u allemaal overstappen op Firefox, Mozilla of Opera. De eerste twee zijn gratis, de laatste ook wanneer u een kleine advertentie duldt.
Nu hoor ik u al zuchten, steunen, er tegenaan gaan hikken en protesteren: "Moet dat nou?" Ja, dat moet, beste lezers. En het is makkelijker dan u denkt. U installeert gewoon één van die andere browsers, hij importeert vanzelf uw 'favorieten' en het leuke is dat je bij allemaal verschillende vensters achter tabs open kunt hebben. Dat werkt veel fijner.

Wie er echt tegenop ziet moet maar eens beginnen met Firefox te downloaden. Dat is een fijne, makkelijke en niet zo'n omvangrijke browser. Tenzij u een inbelmodem heeft is dat allemaal best te doen. Probeer het gerust en laat hier weten hoe het is bevallen. Want denk erom: Internet Explorer is niet veilig meer en u kunt er een computervirus mee oplopen.

Internet Explorer heeft stilgestaan de laatste jaren. De andere browsers zijn stabieler, hebben meer mogelijkheden en geven de webpagina's mooier weer. Neem van mij aan: u zult er geen spijt van hebben. Probeer ze desnoods alle drie naast elkaar. Met een béétje computer kan dat wel. Graag hoor ik van u hoe het afloopt.

Let maar op: de experts gaan mij hier gelijk geven!

Tags: