Zinloos geweld

Donderdag 17 Juni 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

zinloos regeringsgeweld

De werknemers in dit land worden bestolen en genaaid waar ze bijstaan. Ze kijken ernaar en doen niets. Alle sociale voorzieningen waarvoor ze altijd netjes premie hebben betaald worden uitgekleed en afgebroken, maar ze zitten er verstard bij als konijnen in het licht van een koplamp. Leden van deze regering zijn hoogst verontwaardigd wanneer iemand probeert ze een beetje tomatenketchup aan te smeren. Daar komen ze echter nog heel smakelijk mee weg, want pek en veren is wat ze verdienen.

Neem de huidige discussie over het prepensioen, zoals dat zo vreselijk heet. De regering wil het eerder stoppen met werken zoveel mogelijk verhinderen door middel van allerlei vervelende maatregelen. Ook moeten we langer doorgaan met werken, liefst tot ver na ons vijfenzestigste. Want de economie moet worden gestimuleerd. Als we allemaal langer werken gaat het onmiddellijk stukken beter met onze economie.

Crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw

Mag ik hier eens uit mijn slof schieten, mijne dames en heren? Het is allemaal ge-lul. Gelul tot in de zesde generatie, gelul tot in de tiende macht! Voor de tweede wereldoorlog werkten de mensen zes dagen per week bijkans de klok rond, maar evengoed belandde de economie in een diepe crisis en stonden ze vervolgens massaal op straat.

Onze fijne regering wil dat mensen langer doorwerken, niet eerder met pensioen gaan. Dat langer werken is natuurlijk makkelijk vol te houden als je zelf vanuit een ministersstoel comfortabel achterover leunend een beetje quasi dit land zit te regeren. Maar wanneer je al vanaf je zestiende tonnen stenen hebt lopen stapelen, op je knieën kruipend kilometers tapijt hebt gelegd, in de giftige dampen alle moderne snelwegen in Nederland al een keertje hebt geasfalteerd, zo onderhand duizenden patiënten in en uit bed hebt getild, duizenden lastige pubers hebt proberen les te geven en enigszins op te voeden, ja dan wil je op een gegeven moment eindelijk wel een keertje je welverdiende rust. Want dàt is wel even ander werk dan een beetje keuvelen in het kabinetsberaad, proefballonnetjes oplaten en vorkjes prikken in de dure etablissementen van Den Haag.

“De regeringspartijen verslijten dit volk voor achterlijk”

De regeringspartijen verslijten dit volk voor achterlijk. Met een stalen gezicht verklaren zij dat ook de oudere werknemer weer aan de slag moet. De werkgevers zien ze aankomen! Hoongelach klinkt binnen de beslotenheid van de directiekamers. Ze hebben alle oudjes boven de vijfenveertig namelijk net massaal laten gáán!
Maar het gaat ook niet om langer werken voor de 'ouderen'. Het gaat om bezuinigen, de werknemers weer in de onderdanige hoek te trappen waar ze thuishoren. Koop maar vast een pet, want straks mag je er weer mee in je hand staan.

Deze regering pleegt zinloos geweld tegen mensen die dit land met hun blote handen en hersens hebben opgebouwd. Dit land is rijk. Héél rijk. Rijk genoeg om goed te zorgen voor al die mensen die het zo rijk hebben gemaakt. Het is alleen een kwestie van keuzes waaraan je het geld uitgeeft. Zolang Zalm blijkbaar ruim genoeg bij kas zit om tientallen Joint Strike Fighters te kopen, soldaatje te spelen in verre buitenlanden en onrendabele Betuwelijnen aan te leggen, is er feitelijk niets mis met onze schatkist. En zolang de baas nog in de Quote 500 staat betaalt hij zijn personeel te weinig. Zo simpel is dat.

Lees ik net dat het aantal miljonairs stagneert. Wat sneu nou.