Krokuskiespijn

Woensdag 03 Maart 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Valt het u ook op dat je kiespijn altijd in de Krokusvakantie krijgt? Of in een willekeurige andere vakantie, zolang het maar ongelukkig uitkomt? Valt het u verder op dat de tandarts tijdens de Krokusvakantie onafwendbaar toevallig op vakantie is? Dat klinkt wel logisch, maar dat is het natuurlijk niet! De Krokusvakantie is namelijk een schóólvakantie, geen tandartsvakantie.

Maar mijn tandarts trekt zich daar allemaal niets van aan. Hij kan zich blijkbaar permitteren altijd tegelijk met zijn kinderen vakantie te hebben. Heel vermoeiend lijkt me dat voor een kind. Maar goed, net als ik kiespijn heb is hij de hort op. Hij is wèl zo attent om een bandje op het antwoordapparaat te hebben met de tekst dat hij er op maandag en woensdag niet is. Belt u dan net als ik braaf op dinsdag? Krijgt u dan ook datzelfde bandje weer? Vast wel, want zo zijn de wetten van de klantvriendelijkheid.

Voor twintig eurocent per minuut bel ik het tandartsen bemiddelingsbureau. Dat is een soort centrale doktersdienst, maar dan voor tandartsen. Minstens honderdtachtig eurocent lang hoor ik dat alle medewerkers momenteel in gesprek zijn. Dat klopt: wanneer er eindelijk iemand opneemt zitten op de achtergrond de andere medewerkers druk met elkáár te beppen. Of ik een waarnemer wil. Nee, natuurlijk niet! Ik wil mijn eigen tandarts! Ik laat me natuurlijk niet zomaar door de eerste de beste vreemdeling in de mond loeren. Ik ben Saddam Hoessein niet!
Wacht, ik dwaal weer eens af. Trouwens weer tijd voor een finimalletje. Onderwijl realiseer ik me dat ik me hier voor niks zit op te winden. Want waarschijnlijk leest u dit allemaal pas ná de Krokusvakantie.

Nou ja, altijd nog beter dan een gipsvlucht.

Tags: