wandelingetje

Vrijdag 20 Februari 2004 in categorie Waargebeurde verzinsels

Het leek mij wel een gezond idee om eens een stukje te gaan wandelen. Gewoon een lekker ommetje om even een frisse neus halen. Maar waarheen? Nederland is klein, dus we moeten groot denken, wordt ons telkens voorgehouden.
Dan maar meteen naar Santiago de Compostela. Ja toch? Dan gaan we ook niet kinderachtig doen en gooien we er meteen een dikke tweeduizend kilometer tegenaan. Of de uiterst populaire voetreis naar Rome. Ook mooi is het om in de voetsporen van Herman Hesse romantisch door het zuidoosten van Duitsland 'zu wandern'.
Probleem is echter: ik kan de kat niet alleen laten. Dan maar over op Plan B. Onze nationale rariteitenwinkel Blokker had een mini-stepper in de aanbieding. Hij staat nu midden in mijn huiskamer. Er zit een een tellertje op dat mijn stappen telt. Ik kan zelf fantaseren welke kant ik uitga, naar Rome of Berlijn, naar Santiago de Compostela of bij de Sacré Coeur de trappen op en af. En dat allemaal zonder rugzak. De meeste stukken zijn net zo eentonig als in het echt. Om mijzelf toch nog enige discipline op te leggen heb ik een schema gemaakt. Ik heb namelijk bedacht dat ik net zo goed verschillende routes tegelijk kan lopen. Op elke dag van de week een andere. Zo loop ik op maandag door de Schotse Hooglanden, dinsdag de Zijderoute (dat idee heb ik van de reclame), woensdag doe ik het wat rustiger met het Pieterpad en donderdag ga ik op kruistocht naar Jeruzalem. Vrijdag dus naar Santiago de Compostela en zaterdag in één dag de Vierdaagse van Nijmegen.

Ik probeer alleen nog even uit te plussen hoeveel stappen er precies in tweeduizend kilometer zitten. Ik ben heel slecht in rekenen, dus voorlopig ben ik er nog niet...

Voor de kat heb ik trouwens ook een steppertje gekocht, een catwalk. Kennudie?


Tags: