Kerstdrukte

Vrijdag 26 December 2003 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik moet eventjes voortmaken, want ik heb vandaag weinig tijd. Er staat hier ten huize namelijk nog een gigantische kerstafwas en ík ben de afwasmachine. Ook de woonkamer ziet eruit als na een mega-houseparty, want mijn neefje van drie was op bezoek en u weet wat die kleintjes kunnen aanrichten wanneer je ze een momentje uit het oog verliest.

Verder moet ik alle nieuwjaarskaarten nog fabriceren. Daarmee heb ik mij de afgelopen decennia stevig in de nesten gewerkt. Ik ben ook zo'n sufferd in die dingen. In plaats van zoals de meer praktische mensen gewoon een pakje Anton Pieck plaatjes bij de kantoorboekhandel aan te schaffen, moest ik weer zo nodig origineel doen. Ik ging zèlf iets verzinnen. Altijd een leuk verhaaltje. Met als gevolg dat het een traditie is geworden en iedereen nu elk jaar opnieuw 'iets origineels' van mij verwacht. Daar gaat me toch een boel werk in zitten, zeg! En ook al zou ik willen, ik kan nu niet meer met goed fatsoen met een lullig sneeuwlandschapje aankomen!

Ik denk dat ik de mensen dit jaar geheel in overeenstemming met de tijdgeest maar eens ga wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid! Waarom moet ik ze allerlei goede dingen toewensen? Ze moeten hun lot gewoon eens wat meer in eigen hand nemen, niet altijd maar passief en afwachtend zitten doen over wat de toekomst brengt. Ik zou zeggen: u weet best wat u allemaal wilt, dus schrijf dat maar vast in uw agenda voor het komend jaar.
Nou ja, vooruit: in elk geval fijne feestdagen iedereen!


Tags: