Uw ideale kerstpakket

Donderdag 18 December 2003 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie, Geldkwesties

KerstpakketHeeft u het al binnen, uw kerstpakket? Bijna was het ons door de neus geboord door deze fijne regering. Minister Zalm wilde er in zijn boekhoudersdrift belasting over gaan heffen. Gelukkig heeft de Tweede Kamer hier een stokje voor gestoken, want men zag waarschijnlijk het eigen welvoorziene pakket al sneuvelen.

Wanneer je er achteraf nader over nadenkt getuigt het toch wel van een enorme dunpoepende benepenheid om de Werkende Mensch dit symbolische bedankje van werkgeverszijde óók nog af te willen pakken. Het is geheel in de geest van de Scrooge-mentaliteit van dit kabinet. Ik wed dat de zuinige Zeeuw Balkenende zijn ministers opdracht geeft om naar elk diner bij een Eurotopconferentie een doggy bag mee te nemen. Zelf doet hij dat ook. Dan hebben de anderen ook nog wat te smikkelen tijdens het vrijdagse kabinetsberaad en het spaart weer broodjes uit.

Dit alles onder het motto: Laat Zalm een poepie ruiken!

Misschien maakt het u allemaal niets uit omdat u een baas heeft wiens fantasie niet verder reikt dan het standaardpakket. Met daarin het flesje koppijnwijn, het pakje toastjes, het blikje zalm (aha! dát zat hem dwars!), het potje asperges, het doosje smeerkaasjes van La Vache qui rit, het potje olijven, een kaarsje en wat servetjes. Een armoeiige boel dus.

Daarom dacht ik: laat ik de lezers van Verbal Jam eens aanmoedigen het gedroomde kerstpakket samen te stellen, uw ideaal. Het hoeft niet per se compleet te zijn, u mag desnoods enkele produkten aandragen. Geld speelt geen rol, de bazen kijken voor zichzelf ook nooit op een tientje. Dit alles onder het motto: Laat Zalm een poepie ruiken! Want die moet hier met lede ogen aanzien hoeveel belastinginkomsten hij misloopt.

Houd er wel rekening mee dat u het nog naar huis zult moeten sjouwen...

Tags: