Koffiefraude bij Albert Heijn

Zaterdag 08 Maart 2003 in categorie Waargebeurde verzinsels

KoffiebonenHet zit Albert Heijn niet mee. Nog geen twee weken geleden vulde onze nationale kruidenier het halve journaal en complete krantenpagina's door het bekend worden van miljoenenmalversaties bij een dochterbedrijf in de VS. De waarde van het Ahold-aandeel zakte bijkans tot het niveau van een statiegeldfles. De oude heer Heijn gaf te kennen zich 'verneukt' te voelen.
Welnu, hij kan zijn borst nat maken, want het volgende schandaal dient zich alweer aan.

Albert Heijn blijkt namelijk opnieuw het slachtoffer te zijn van onregelmatigheden, zo blijkt uit eigen onderzoek van Verbal Jam. Dit keer betreft het een grootscheepse koffiefraude.
Gedupeerde klanten van het AH Vaste Klanten Fonds pakken Albert Heijn massaal terug! Maar ook minder vaste klanten hebben zich solidair verklaard en doen enthousiast mee.
De koffiefraude blijkt als volgt in z'n werk te gaan.

Zoals bekend staan in de filialen van Albert Heijn koffiemachines waar het winkelend publiek een gratis kopje huismerkkoffie kan tappen.

© Arnoud de Jong Wij hebben de afgelopen week het aantal mensen dat hiervan gebruikt maakt werkelijk gigantisch zien toenemen! Hele wijken vervoegen zich bij de koffie-automaat.
Opvallend is de oververtegenwoordiging van Allerhande bejaarden, daklozen, zwervers, junks, bijstandsgezinnen, illegalen, asielzoekers, kantoorklerken en notoire koopjesjagers.
De koffie is niet meer aan te slepen.

© Arnoud de JongComplete dagdelen lang hangen de fraudeurs gezellig op de bankjes bij de koffiemachine en laten zich ongegeneerd vollopen met Perla Americana.

Een enkeling heeft nog een winkelwagen of mandje bij zich om de schijn van fatsoen op te houden, maar bij vertrek worden de boodschappen doodleuk weer teruggezet. Tot frustratie van het winkelpersoneel steevast in het verkeerde vak.

Door AH zelf op het idee gebracht...Navraag bij de aanwezige koffielurkers leerde dat het niet alleen bij koffiedrinken blijft, hiertoe nota bene op het idee gebracht door Albert Heijn zélf!

Een fraudeur die anoniem wenst te blijven, deed zich juist tegoed aan een pak koffiekoeken en verklaarde met volle mond: "Eergisteren zag ik er nog eentje die een spuitbus had gepakt en zich lekker op koffie met slagroom trakteerde!".
Zijn vrouw voegde er monter aan toe: "Het is een bonus-aanbieding, dus..."

Een nieuw fenomeen heeft z'n intrede gedaan: het proletarisch koffieleuten.

Tags: