VJ's verborgen omroep

Woensdag 20 November 2002 in categorie Incrowd: over webloggen

Tijd voor iets luchtigs tussendoor. Xiffy reikte mij een leuk tooltje aan en dat ga ik hier lekker promoten. Het gaat om KlipFolio. Het maakt u direct attent op de nieuwste onderwerpen die uw favoriete sites publiceren. Xiffy heeft het mij eerst heel geduldig uitgelegd en toen het na een dik uur tot mijn weerbarstige alfahersentjes was doorgedrongen heb ik het geïnstalleerd.

Het zou mooi zijn als u het óók installeert. Ik zal het op Nijntje-niveau uitleggen, niet omdat ik u voor dom houd, maar anders raak ik zelf de draad weer kwijt.
De meeste weblogtools, zoals Nucleus, MT en B2, hebben een 'zendertje' aan boord waarmee ze hun nieuwe onderwerpen en een stukje van de inhoud een beetje tersluiks aan het internet verkondigen. Veel weblogs zijn daardoor feitelijk een omroepje zonder dat ze het in de gaten hebben.
Het enige dat u hoeft te doen is een ontvangertje op uw desktop zetten. Dan ziet u actueel de laatste onderwerpen van de door u gekozen weblogs. Zit er dan iets aardigs bij, en dat is bij Verbal Jam al snel het geval natuurlijk, dan hoeft u alleen maar op het onderwerp te klikken en u surft er rechtstreeks heen.

Op de website van KlipFolio vindt u behalve weblogs ook allerlei andere 'kanalen', zoals nieuws en weer. Heel handig. Dus ik zou zeggen: probeer het eens, dan omroept Verbal Jam voortaan nóg een beetje minder in de internetwoestijn.

  • Ga naar de site van KlipFolio en download het KlipFolio ontvangertje (knop: Get KlipFolio).
  • Installeer KlipFolio op uw computer.
  • Klik op het sterretje linksboven voor de preferences. Druk op 'Get more clips at Serence Klipfarm' en u ziet een overzicht van alle thans beschikbare omroepjes. Allereerst voegt u natuurlijk Verbal Jam toe en daarna belangrijke sites als Xiffy, Druppels en Polskaya. De standaard ingestelde kanalen in KlipFolio kunt u desgewenst uitvinken.
  • De snelheid waarmee nieuwe onderwerpen in KlipFolio worden getoond hangt af van de tijdspanne die de logbeheerder zelf heeft ingesteld. Bij Verbal Jam is dit om de twee uur. Dus niet op KlipFolio mopperen als u het eerder op de site ziet dan in KlipFolio.
  • Speel vervolgens lekker voort, dan ontdekt u steeds meer mogelijkheden, zoals verschillende skins.

Hoe meer weblogs gaan meedoen, des te interessanter wordt het natuurlijk. Wanneer u zelf uw log wilt registreren kan dit ook. Hoe dat moet kunt u beter aan Xiffy vragen, want dat truukje moet Verbal Nijntje nog een beetje oefenen.

Update: Nog meer van dit soort tooltjes bij Xiffy, ook voor de Mac.

Mede dankzij Xiffy wordt Verbal Jam steeds leuker

Tags: