onzindelijk (1)

Woensdag 08 Mei 2002 in categorie Satire

[verkiezingscampagne 2002]

Misschien ben ik een cynicus, maar het wil er bij mij dus niet in dat de Lijst Fortuyn géén partijpolitieke redenen heeft om de verkiezingen te willen laten doorgaan op 15 mei.
Die mensen willen in de kamer, die barsten van de ambitie, die willen deze verkiezingen winnen. Ze gaan de dramatische omstandigheden maximaal verzilveren.
Want bij uitstel ebt de emotie weg, moeten ze waarschijnlijk toch nog even campagne voeren en vallen ze door de mand. Ik had nooit gedacht dat ik het nog eens met Harry Mens eens zou zijn.

Dit gaat een onzindelijke vertoning worden. Men moet gaan stemmen op een dode, een martelaar. Hoe zit dat eigenlijk staatsrechtelijk? Ja, ze hebben het uitgezocht, zegt rugnummer 4 Mat Herben, het kan.
Nou, dat zou ik nog wel iets preciezer willen weten. Is bijvoorbeeld het stemmen op een overleden lijsttrekker te beschouwen als een voorkeurstem of een stem op de hele partij? Met andere woorden: wanneer straks de kiezers het hokje voor de naam van Pim Fortuyn rood maken, moet die kamerzetel dan formeel leeg blijven?

Wie het weet mag het zeggen. Ik ga het niet uitzoeken. Geen zin an. Verspilde moeite. Het wordt binnen de kortste keren tóch ruzie binnen die club.

Blijft allen kalm, zolang verkiezingen en voetballen normaal doorgaan is er niks aan de hand in dit land.

sprak de struisvogel...