Sommige mensen (1)

Vrijdag 11 Januari 2002 in categorie Incrowd: over webloggen

Sommige mensen nemen Verbal Jam serieus. Dat is mooi, dat is verstandig, maar het moet niet te ver gaan.
Dames en heren, voor het geval het u niet opgevallen was: dit is een column-log. Ik slijp eerst de messen en daarmee weer de potloden voor ik iets ga opschrijven. De ironie, soms het sarcasme en incidenteel het vileine voeren de boventoon. Daarom ben ik blij dat Puck een cursus webloglezen online zet. Deze voorziet in een behoefte.

Ik heb mensen tegen mij in het harnas gejaagd. Daar lig ik alleen overdag wakker van. Maar ik op mijn beurt neem hen ook weer serieus. Wederom: dit moet echter niet te ver gaan.
Om de legendarische Den Uyl te citeren: twee dingen goed begrijpen (einde citaat).

Ten eerste: wij allen zijn hier slechts virtueel aanwezig. Hoe kritisch sommige stukken ook lijken op Verbal Jam: het is maar wat dollen met woorden en hooguit op een andere virtuele verschijning gericht, niet persoonlijk op de man of vrouw daarachter.
Ten tweede: je mag altijd reageren. Een aardige polemiek ga ik nooit uit de weg. Mits het vermakelijk is voor anderen en niet ontaardt in onsmakelijke vetes en botte scheldpartijen. Daar kan ik het creatieve element niet in ontdekken.
Waarom schrijf ik dit? Het stuk 'Inside story' heeft hier en daar een een open zenuw geraakt. Daar ben ik blij om, want dan is het een gelukt stuk. Daar ben ik niet blij om als mensen dat heel persoonlijk gaan nemen.
Voor degenen die de ironie dus nog niet door hadden: de hele campagne 'link naar verbal jam' was bedoeld om de gevestigde webloggers aan te zetten ook eens wat andere logs te lezen dan de geijkte. Dat streven moest dus consequent worden doorgevoerd: iedereen uit de linklijst die niet naar verbal jam teruglinkte. Virtueel vermaak dus, dames en heren!
Dat linken zal me echt een rotzorg zijn.

Moet ik dan alles uitleggen?Tags: