ethiek

Maandag 17 December 2001 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Ik update het Haard Koor nog één keer met de jongste audities, dan sluit de aanmeldingstermijn. Want hetgeen begon als een dolletje is wellicht schadelijk voor een tere kinderziel (al dan niet in een volwassen lijf).
Zoals u wellicht reeds bij Olav las heeft koorknaap flex zelf een weblog. En daarmee ook een naam, hoewel ik hoop dat hij erin is geslaagd deze juist te spellen.
Deze informatie zet aan tot bezinning over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wanneer wij ons in de virtuele wereld bevinden is ons weliswaar bijna niets te gek, maar in het niet onwaarschijnlijke geval dat jongeheer Kraneveld ook in de werkelijke wereld een 'nutcase' is, is het niet ethisch verantwoord hem verder op stang te jagen. Hij schrijft in zijn weblog dat hij tot 28 februari 2002 afwezig zal zijn. Dit geeft te denken. Vakantie? Twee maanden is een luxe die alleen is weggelegd voor de upperclass. En dan nog: juist een reden om je weblog bij te houden vanaf waar ook ter wereld. Uitzending als militair naar Afghanistan? Mwah..., is het weer wat te kort voor. Zou hij wel willen.
Tja, dan komen wij al gauw uit bij opties als vervulling van taakstraf, jeugd detentie, opname in gesloten inrichting, recordpoging vloeken voor het Guinness Book of Records, deelname aan Big Brother, Robinson of hoe die onzin allemaal mag heten of intensieve voorbereiding op het tentamen figuurzagen.
Kortom, in al deze gevallen dienen wij onze verantwoordelijkheid te nemen en hem tegen zichzelf te beschermen. Immers, wanneer wij hem steeds de boom in jagen valt hij er onherroepelijk een keertje uit.
Wij stoppen dus deze toch wel vermakelijke flauwekul, want voor hetzelfde geld is Kraneveld nog maar een kwetsbaar knaapje dat een seizoenkaart heeft voor speeltuin Kraantje Lek.

en u boeit het ook niet meer, dus...