Wintertip

Woensdag 10 Oktober 2001 in categorie Persoonlijke notities

Lezen van een beeldscherm is geen luxe. Dat is een van de redenen dat het 'papierloze kantoor' nog steeds geen werkelijkheid is. LCD schermen zijn een stap vooruit.
Wanneer je optimaal beeldschermleesgemak wilt, moet je er even wat geld inpompen. Dat is met de meeste dingen in het leven zo, helaas.

Het traject is als volgt:

Zet voor één keer je principes opzij en ga naar Blokker.
  • Koop bij je favoriete meubelzaak (voor de meesten van ons is dat Ikea) een relaxfauteuil.
  • Verschaf je zelf een notebook. Bij voorkeur door de baas betaald, want die is altijd rijker dan jij (anders was jij waarschijnlijk de baas geweest).
  • Zet voor één keer je principes opzij en ga naar Blokker. Daar hebben ze (vooral in het kampeerseizoen) van die 'knietafels'. Dat is een blad met iets zitzak-achtigs eronder, dat je op je schoot kunt leggen. Normaal bedoeld voor de camping, puzzelende bejaarden, mensen zonder eettafel en andere gehandicapten, maar ik heb een nieuwe doelgroep toegevoegd: de notebookgebruiker. Of behoor je tot de mensen die zo stom zijn om een notebook rechtstreeks op de knieën te plaatsen?
  • Wanneer je je internetkabeltje nu even wat verlengt, kun je jezelf vervolgens comfortabel met de notebook in je relaxfauteuil installeren.

Wat is nu de WinterTip aan dit geheel? De huidige generatie notebooks wordt behoorlijk heet aan de onderkant, ondanks ventilator, powermanagement en speedstep technologie. Zet hem dus nooit zomaar op je schoot, anders moet je aan de dokter uitleggen hoe je aan die brandblaren in je kruis komt. Waarschuw ook eventueel in huis rondscharrelende peuters dat ze het ding niet moeten aanraken (ook om andere redenen aan te bevelen). Het Blokker-blad laat echter op aangenaam geleidelijke manier de warmte door, waardoor de schoot prettig wordt verwarmd. Het is jammer voor de kat, maar dit is echt beter (geen haren).

Zet de verwarming gerust een graadje lager. Trek je niets aan van het geklaag van andere huisgenoten. Hadden ze dit weblog maar moeten lezen.