De opening van de heilige Apple-kerk

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 02 Maart 2012 in categorie Amsterdam Centraal, Technologie

Morgen opent de Apple Store in het Hirsch-gebouw op het Leidseplein. Het wordt zo te zien een religieuze belevenis. Men verwacht dat al in de nacht ervoor een lange rij gelovigen zich voor de deur zal opstellen om als eerste de nieuwe kathedraal van Apple-bisdom Amsterdam in te mogen.

Maandenlang was het Leidseplein ontsierd door hekken met zwarte doeken om het Hirschgebouw te onttrekken aan de nieuwsgierige blikken. Maar nu is het dan toch zover dat we naar binnen kunnen kijken. Wat een pracht en praal! Wat een interieur! En wat een prachtige heilige voorwerpen toch allemaal, de relikwieën van Steve Jobs. Die willen we natuurlijk allemaal hebben. De iPad, de iPhone, de Ipod, de Mac-zus en de Mac-zo.

En dat kan. Als we er maar flink voor dokken. Want de nieuwe kathedraal moet toch ergens van betaald worden.

Eigenlijk kunnen we het ons niet meer permitteren om het Leidseplein maar gewoon het Leidseplein te laten heten. Dat is ronduit archaïsch. Toeristen moeten immers snel de heilige Apple-kerk kunnen vinden.
Daaraom moet het Leidseplein worden omgedoopt tot Apple-square. Of weet je wat? We kunnen dan net zo goed even doorpakken en heel Amsterdam omdopen tot iAmsterdam. Eh, wacht eens even... Dat hádden we toch al gedaan?

Tags: