Sorry Europa!

Donderdag 11 Februari 2010 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Jeugdfoto van Pierre KartnerGeachte inwoners van Europa,

Bij deze wil ik mij alvast verontschuldigen voor hetgeen u straks als Nederlandse inzending op het songfestival te horen zult krijgen. Minstens 14 miljoen Nederlanders kunnen hier helemaal niets aan doen. De Tros heeft dit doorgedrukt.
Wat de Tros is, valt moeilijk uit te leggen. De Tros is naar eigen zeggen 'de Grootste Familie van Nederland' en vertegenwoordigt hiermee volgens anderen het zogenoemde 'klootjesvolk'.

De Tros heeft singer/songwriter Pierre Kartner gevraagd een liedje te schrijven. Dat werd een liedje van drie akkoorden. Meer kan Europa niet aan, zal de componist waarschijnlijk denken. Hij is er dan ook vast van overtuigd dat Nederland hiermee gaat winnen.
Nogmaals sorry.

Ga even naar de wc als Nederland aan de beurt is

Best kans dat u alleen die titel van het liedje al niet trekt: 'Ik ben verliefd (Sha-la-lie)'.
Aan de andere kant moet mij van het hart dat u het wel een beetje aan uzelf te wijten heeft als u überhaupt naar dat Songfestival gaat zitten kijken. Maar vooruit, misschien is het tv-aanbod in uw land wel dusdanig triest dat u niks anders overblijft.

Om te voorkomen dat u zich al te zeer beledigd voelt en Nederland als vakantiebestemming voortaan gaat mijden, zal ik u kort uitleggen wie Pierre Kartner is.
Pierre Kartner is een nogal rechtse smartlappencomponist en -producent die zijn fortuin heeft verdiend met het aan het janken brengen van oude mensen en simpele zielen.
De man gaat onder de naam Vader Abraham al sinds zijn 35ste jaar als bejaarde door het leven, dus u begrijpt dat daar een steekje aan los zit.
Hij is ook de bedenker van het Smurfenlied en staat op nummer tien in de lijst van 'Ergste Nederlanders'.
Need I say more?

Die man hoeft u niet serieus te nemen, al is hij er wél rijk mee geworden, dat geef ik toe.
Doet u mij een genoegen en ga even naar de wc als Nederland aan de beurt is.
Stem niet op ons! Wij willen niet bekend komen te staan als Mongolië aan de Noordzee!

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Het Koninkrijk der Nederlanden.

Tags: