Het Creationisme van Kees

Maandag 23 Februari 2009 in categorie Religie

Vandaag trekken een heleboel weblogs ten strijde tegen het creationisme, waaronder Verbal Jam. De goedgelovige Urker Kees van Helden is namelijk begonnen bij zes miljoen huishoudens een brochure over het creationisme door de brievenbusklep te drukken.
Op Urk geloven ze rotsvast dat Onze Lieve Heer de aarde in zes dagen heeft geschapen. Kees mag natuurlijk geloven wat hij wil, zolang hij anderen daarmee niet lastigvalt. Maar dat doet hij dus wél.
Wie had ooit gedacht dat we nog eens last zouden krijgen van Urk?

De omgeving van dat eiland hadden we nooit moeten droogleggen. Nu kunnen de bewoners zomaar onbelemmerd uitzwermen over de rest van de wereld, om te beginnen bij Nederland. Stom, we hadden er een verbanningsoord van moeten maken, zoiets als Sint Helena indertijd. Een verbanningsoord voor fanatieke creationisten. Nu wil Kees ons allemaal 'laten nadenken' over de oorsprong van de mens. In de brochure staan talloze belerende kadertjes 'Om over na te denken'.
Laat ik Kees en zijn creavrienden ook iets geven 'om over na te denken'...
Ja Kees, denk dáár maar eens over na!
Zoals: Is Urk zelf indertijd wel geschapen tijdens die zes dagen? Zo ja, dan zou dit betekenen dat Urk de oudste gemeente van Nederland is. Want het ligt voor de hand dat de Schepper natuurlijk eerst Urk construeerde voordat hij aan de rest van Nederland begon. Urk is dus al 6013 jaar oud! Volgens de Ierse aartsbisschop James Ussher is de aarde namelijk geschapen op 23 oktober 4004 voor Christus.
Vieren ze dat eigenlijk op Urk?

Heeft Kees zich wel eens afgevraagd of het technisch überhaupt mogelijk is om de aarde in zes dagen te scheppen? De ervaring leert namelijk dat dergelijke megaprojecten altijd gigantisch uitlopen. Dat zie je maar aan de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. Dikke kans dat Urk tijdens de aanleg verzakt zou zijn.
En dat heb ik het nog niet eens over de kostenoverschrijdingen.

Trouwens, nu we het dan toch over de geldelijke aspecten hebben: waar deed God dat allemaal van? Hoe is de aarde eigenlijk gefinancierd? We willen er niet achteraf achter komen dat het één grote witwasoperatie is geweest! Dat het geld oorspronkelijk afkomstig is van de cocaïnehandel op Urk263, een berucht eilandje in de Andromedanevel (M31).
Ja Kees, denk dáár maar eens over na!

We hebben het nu nog niet eens over de belangrijkste vraag gehad: is de aarde eigenlijk al af? Bij mijn weten is nergens in de Bijbel sprake van zoiets als een officiële opening, een inhuldiging, een doop of een tewaterlating desnoods.
Zolang dat niet is gebeurd moeten we ervan uitgaan dat Onze Lieve Heer nog volop aan het scheppen is.

Ondanks al deze spijkerharde bewijzen tegen het creationisme begrijp ik best waarom Kees van Helden en zijn kompanen zo tegen Darwin zijn. Darwin leert namelijk dat de mens voortkomt uit op het land gekropen vissen. En die Urkers komen er nu achter dat ze dus iedere dag hun eigen voorouders staan te kaken en te fileren!

Voer actie tegen de folder op de website Terug naar je maker.

Tags: