Ze braken de zaal af (2)

Maandag 01 December 2008 in categorie Media

Tante Miep had gedacht dat het om een verkoopreisje ging. Zo eentje waarbij je voor tweeënhalve euro met de bus mee kan. Ze nemen je dan mee naar een Van der Valkhotel op minstens tweehonderd kilometer van het opstappunt. Je krijgt gratis koffie en een presentje.
Vervolgens gaat een louche pooiertype met een slechtzittend pak en gele strepen in z'n vettige grijze haar drie uur lang tegen jou en de andere busreizigers aan staan kletsmeieren. Net zo lang tot hij je die dubbelwandige 36-delige pannenset van roestvrij blik heeft aangesmeerd. Niet voor achthonderd euro, maar slechts voor zeshonderd euro. Omdat jullie zulke aardige en gezellige mensen zijn, roept hij dan.

Of van die Texelse dubbele wollen dekbedden van origineel Chinees nylon, ecologisch handmatig machinaal geweven in een authentieke sweatshop. Altijd therapeutisch warm, nooit meer die vervelende doorligplekken onder je voetzolen! Drieduizend euro is een koopje. Weet je wat? Ik doe twee voor de prijs van één! Omdat jullie vanmiddag van die gezellige mensen zijn!
Tante Miep genoot van zulke evenementen. Ze had thuis al vijftien pannensets en twaalf dekbedden. Allemaal met een gigantische korting.

Maar nu was er kennelijk iets misgegaan.
Ze zat ineens bij de televisie! In de studio! En ze moest telkens klappen en joelen op commando!
Geen dekens of pannen te bekennen. Integendeel, die blonde troela beweerde juist dat je gigantisch genept werd op die busreisjes.
Er zat niets anders op dan de tijd balend uit te zitten.
Wat een fiasco! Wat een oplichters daar bij die Tros!


En nog van die rottige krappe campingstoeltjes ook!


Gerelateerd: Ze braken de zaal af (1)

Tags: