De slavendrijvers van Ohra

Woensdag 08 Oktober 2008 in categorie Lijf en ledematen

De marketingafdeling van verzekeringsmaatschappij Ohra is lekker op dreef. Namen ze onlangs nog publiek en media in de maling met het verhaal dat de bejaarde clown Bassie een jongedame had bezwangerd, vandaag komen ze met het idee om fitness op de werkvloer wettelijk verplicht te stellen. Bij het kantoorpersoneel van Ohra zal nu vermoedelijk grote onrust zijn ontstaan, want zij zijn straks natuurlijk als eerste de klos.
Aangezien ook dit bericht van Ohra wel weer een hoax zal zijn, kan ik het plan wel even tot in z'n uiterste consequentie doornemen. Ik stel mij het volgende voor.

In de lunchpauze gaan alle bureaus aan de kant. Dat is op zichzelf al een hele krachttoer, dus als je ze daarna meteen weer laat terugzetten ben je eigenlijk al klaar.
Maar goed, Ohra wil fitness, dus dan krijgen ze fitness.
Na een uurtje of wat kan iedereen weer volledig afgeragd aan z'n normale werk.
In een hoek zetten we die dikke neger met dito lippen die je altijd in stripverhalen op de galeien ziet. Niet racistisch bedoeld, maar dat schijnt historisch nu eenmaal zo te horen. Hij slaat het ritme op een grote trom. U vraagt zich onmiddellijk af: moet die obesitas-neger dan zelf geen fitness doen? Wees gerust, in deze moderne tijd ligt het tempo een stuk hoger (house-beat), dus hij komt vanzelf aan z'n trekken.

Fitness-apparatuur is niet aanwezig. Die vergoedt de Ohra natuurlijk niet. We zullen het dus moeten doen met de middelen die op de afdeling voorhanden zijn. Dat wordt dus een beetje rondjes rennen rond het kopieerapparaat, jonassen met de chef, touwtje springen met de netwerkkabels, prullenbakken overgooien en trefbal met de bureaustoelen. Hopelijk zijn ze op die afdeling goed verzekerd. Na een uurtje of wat kan iedereen weer volledig afgeragd aan z'n normale werk. Kijk dus niet vreemd op als u straks een Ohra-medewerker aan de lijn krijgt die eerst nog tien minuten op adem moet komen.

Ik ben zelf ook bij Ohra verzekerd. Ik ga ernstig overwegen over te stappen naar een andere verzekeraar. Want straks wil Ohra natuurlijk van mij weten of ik wel aan fitness doe. Zo niet, dan wacht mij waarschijnlijk een fiks hogere premie!

Tags: