Nieuwe Chinese martelmethode

Woensdag 06 Augustus 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

En als we het dan toch over de mensenrechten in China hebben, wil ik óók nog wel een puntje opwerpen dat Balkenende aan de orde kan stellen! En wel over de t-shirts.
Alle t-shirts in de wereld worden tegenwoordig in China gemaakt. En als dat niet zo is denkt iedereen dat de Chinezen alle t-shirts in de wereld maken, dus dat komt op hetzelfde neer.
Die Chinese t-shirts hebben een ingenaaid labeltje met wasinstructies. Dat zit aan de zijkant, ter hoogte van je linker zij.

Deze labeltjes jeuken waanzinnig! Het helpt niet of je ze eruit knipt, er blijft altijd wel een schurend randje zitten.
Hadden we vroeger de geraffineerde Chinese waterdruppelmarteling, tegenwoordig is er de Chinese was-etiketjesmarteling.
Deze martelmethode heeft internationaal ernstige gevolgen.
Vreemd dat we hierover Amnesty International nog niet hebben gehoord. Want het is een mensenrechtenschending op wereldwijde schaal.
Het is je reinste etikettocide!
Het is allemaal de schuld van die ellendige Chinezen!
Hoeveel mensen zullen niet uitzinnig geïrriteerd zijn geraakt door die etiketten en als gevolg daarvan in ernstig conflict zijn gekomen met medemensen? In zo'n toestand sta je niet meer voor jezelf in en sla je met gemak de eerste de beste onschuldige voorbijganger de hersens in!
En hoeveel mensen zullen er niet zelfmoord hebben gepleegd vanwege dat lullige etiketje? Ja, ze hadden natuurlijk nudist kunnen worden om er van af te zijn, maar dat hebben de meesten er toch ook weer niet voor over!

Dan draag je toch een overhemd? Daar zitten ze óók in! En als ze er niet in zitten weet je dat niet van te voren als je dat overhemd koopt.
Dan breng je het overhemd toch terug naar de winkel?
O ja? Wel eens geprobeerd zo'n overhemd weer netjes met al die spelden om het kartonnetje te vouwen? En dan het cellofaan er weer omheen?
Nee, daar word je net zo gek van.

Het is allemaal de schuld van die ellendige Chinezen! Er komt ook steeds meer verzet tegen ze. In Tibet bijvoorbeeld. Nu zijn die Tibetanen van nature toch heel rustige mensen. Dat is algemeen bekend. Met een vreedzame Lama en zo.
Maar nu zijn ze in opstand gekomen. Want ze hebben allemaal zo'n etiket in hun t-shirt. Of in wat voor gewaden ze daar ook lopen. Maakt niet uit, al die lappen komen uit China.

Of neem de Oeigoeren! Niemand had daar ooit van gehoord totdat ze echt helemaal door het lint gingen van die was-etiketjes. Ze gingen bommen gooien.
Zó ver kun je de mensen dus drijven!

Dat wordt helemaal niks met die Olympische Spelen. Want in al die sportshirtjes zitten natuurlijk óók die schurende etiketten. Let maar op: iedereen is aan het krabben tijdens de honderd meter horden of de steeple chase.
Van mij mogen de kogelstoters, speer- en discuswerpers hun materiaal recht de VIP-tribune in slingeren. Want daar zitten de Chinese autoriteiten en natuurlijk hun rijke vriendjes van de textielfabrieken. Dat zal ze leren!

Ik kreeg laatst nog het advies om een trui onder mijn t-shirt aan te trekken. Die knaap heb ik afgetuigd. Ik kon er niet meer tegen. Want truien kriebelen óók! En bovendien is het geen gezicht.

Tags: