iPhone of naaiPhone?

Zaterdag 12 Juli 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Afgelopen donderdag stond men massaal in de rij om de nieuwe Apple iPhone 3G te mogen kopen. Dat is wat je noemt vooruitgang! In de kampen van Darfoer staan ze namelijk nog voor heel andere dingen in de rij en daar zit vast geen appeltje bij.

O gut, daar heb je hém weer met zijn schijnheilige gedoe! Net alsof meneer zelf wél aan de Derde Wereld heeft gedacht toen hij zijn nieuwste mobieltje in ontvangst nam. Daarvoor geven we nou toch juist al die miljarden aan ontwikkelingshulp? Zodat ons geweten de nieuwste gadgets niet voor de voeten loopt? Als aflaat, zullen we maar zeggen?

Gauw terug naar die iPhone dus. We laten ons de pret niet bederven door al die sloebers rond de evenaar of waar die gasten dan ook wonen. Die hebben tóch geen elektriciteit.
Ja, over die iPhone heb ik nog wel wat kritische vragen. Zo is hij in Nederland alleen maar te koop bij T-Mobile. Andere providers mogen het ding niet leveren.
We willen wél resultaten zien!
Hé, dat hadden wij in Nederland en Europa toch anders geregeld of heb ik dat nou mis? Dit monopolie lijkt me een regelrechte belemmering van de vrije concurrentie, de vrije markt.
Waar blijft Neelie Kroes als je haar nodig hebt? Microsoft kreeg toch óók een boete omdat ze hun besturingssysteem combineerden met Internet Explorer en de media player?
De Opta, de minister en de Eurocommissaris moeten hier dus rap een stokje voor gaan steken. Onze Grote Leider heeft niet voor niets onlangs dat Verdrag van Lissabon door het parlement gejast. We willen wél resultaten zien!

Ik dacht eerst ook nog even dat het koppelverkoop was. Dat is het ook, maar op een toegestane manier. In Nederland dan. Jammer, jammer. In België zijn ze veel strenger op dat punt. Lang leve de 27 varianten op de Europese eenwording, zullen Apple en T-Mobile handenwrijvend vaststellen!

Nou, dan maar zonder iPhone. Zolang het ding niet vrij verkrijgbaar is moet u het nog maar een tijdje doen met de oude. Simlockvrij, dat wél!

Tags: