de oplossingen voor overvecht

Zondag 15 April 2007 in categorie Baanbrekende denkbeelden

In Utrecht-Overvecht zijn jonge kinderen tussen acht en twaalf jaar onhandelbaar. Ze treiteren, bedreigen, maken zich schuldig aan afpersing, diefstal, vernieling en geweld. Allemaal Holleedertjes in de dop dus. Volgens de verontruste berichten is het ergste van alles nog dat ze zich niet meer laten aanspreken en corrigeren door volwassenen.
Dit kunnen wij grote mensen natuurlijk niet op ons laten zitten! Verscheidene overheden breken zich het hoofd over hoe zij dit nu weer eens tactisch zullen aanpakken. Want een pedagogische rotschop is geen optie meer sinds minister Donner dat in een vorig kabinet verbood. Een uitgelezen moment dus om Donner eens naar Overvecht af te vaardigen om te zien hoe hij dit probleem puur op autoriteit en overwicht oplost. Minister Rouvoet zit al te denken aan speciale internaten. Waarschijnlijk streng-religieuze internaten, zodat hij ook de toorn Gods (of die van Allah) opvoedkundig kan inzetten. Dat zal ze leren! Want er schijnen tevens veel Marokkaanse klierkindjes bij te zitten. Geert Wilders en meneer Frankenvrij zullen nu wel inzien dat al die gewelddadige en dreigende Koran-passages in Overvecht nog goed van pas kunnen komen! Dan sturen wij de Profeet (vzmh) himself langs om het jonge tuig te tuchtigen met de woorden: 'Wij zullen jullie schoffies braden in een vuur waarbij telkens hun huid, wanneer die gebakken is, zal worden vervangen door een andere, opdat jullie een waarlijke bestraffing smaken' (vrij naar Soera 4, 56).
Kijk, dat is nog eens wat anders dan strafregels.

Het wordt tijd dat ook het bedrijfsleven enige maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich neemt. In het bijzonder de C&A's, Wibra's en Zeemannetjes. Want als er iets woest irritant is, zijn het wel die eeuwige capuchons waarmee de etterige crimineeltjes zich altijd afschermen. Dat soort nodeloze troep mag dus niet meer verkocht worden, want daar ergeren wij grote mensen ons wild aan. Onze binnensteden lijken inmiddels bevolkt door grote groepen Jawa's.

Het ene probleem kunnen wij natuurlijk met het andere oplossen. Daar is men tegenwoordig veel te weinig creatief in, vind ik. Enerzijds zijn er losgeslagen kinderen in Overvecht, anderzijds winden wij ons op over topmanagers met riante graaibonussen.
Bestuursvoorzitter Michel Tilmant van ING verdiende vorig jaar 4,3 miljoen euro. Dat is 316 procent loonsverhoging vergeleken met zijn voorganger. Wanneer deze man zijn veronderstelde managementkwaliteiten nu inzet in de achterstandswijken, is hij wat mij betreft z'n geld wel waard. Iedereen tevreden en twee vliegen in één klap. Zo doe je dat.

Tags: