het rood voor zidanes ogen

Dinsdag 11 Juli 2006 in categorie Sport

Verstand van voetballen heb ik niet, maar het intrigeert mij toch wel wat de Italiaanse speler Materazzi tegen Zinedine Zidane heeft geroepen. Wat is er zó erg dat de God van Frankrijk een kopstoot uitdeelt? Italiaanse kranten beweren dat Materazzi zou hebben gezegd dat Zidane een terrorist is. Onzin, daar wordt het Algerijnse bloed niet warm of koud van. Integendeel, daar zou Zidane stiekem trots op zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Materazzi de moeder of andere vrouwelijke verwanten van Zidou heeft ingedeeld in de categorie publieke vrouwen. Eveneens niet erg waarschijnlijk, want dit is rond de Middellandse Zee een standaard verwensing.
Tja, wat kan het dán nog zijn? Heeft Materazzi de stervoetballer een homo genoemd omdat hij wel eens voor een parfummetje van Dior model heeft gestaan? Het is een mogelijkheid, zoiets ligt gevoelig in 't mediterrane milieu. Of heeft de Italiaan enige intieme kenmerken van Zidanes Spaanse vrouw Veronique opgesomd die hij normaal gesproken niet hoorde te weten? Zou kunnen, maar dan volsta je niet met een kopstoot, dan castreer je Materazzi ter plekke langs de zijlijn.

Nee, ik vrees eerder dat Materazzi iets heel onbenulligs heeft geroepen. En dus zijn Zidane en bondscoach Domenech nu al dagenlang krampachtig bezig om dat hele erge te verzinnen, die ultieme belediging die de kopstoot rechtvaardigt. De Moeder der Krenkingen, waarbij de hele wereld dan zegt: "Logisch, dan is een kopstoot nog mild!" Waarna de Fifa zijn excuses aanbiedt voor de rode kaart. Zoiets...

Tags: