De krant en de migrant

Dinsdag 27 Juni 2006 in categorie Knipsels

KWF Kankerbestrijding deed onderzoek naar kanker onder allochtonen, nu en in de toekomst. Een opvallende conclusie luidde, dat kanker momenteel onder allochtonen minder vaak voorkomt dan onder autochtonen. Cultuur en religie zorgen ervoor dat ze minder zuipen en roken. Dat schijnt stukken gezonder te zijn.
De toekomst ziet er echter minder rooskleurig voor ze uit. Door geleidelijke aanpassing aan het westerse eet- en gedragspatroon zal ook onder allochtonen het aantal kankergezwellen sterk toenemen.

Welke krant kun je als migrant nu het beste lezen om niet acuut de zenuwen te krijgen? Niet Het Parool: 'Kanker rukt op bij migranten'. Daar word je niet vrolijk van.
De Volkskrant ondermijnt ongewild het integratiebeleid van minister Verdonk: 'Meer kanker onder allochtonen door westerse leefstijl'. Ook deze krant biedt de migrant dus een weinig opwekkend perspectief.

Nee, de allochtonen kunnen nog het beste de NRC lezen: 'Allochtonen sterven minder vaak aan kanker'. Kijk, dat is tenminste een beetje geruststellend, daar kun je je aan optrekken. En in 2030 ben je als het goed is allang geen allochtoon meer, dus kan het KWF je dáár niet meer op pakken!

Tags: