we zijn er klaar voor!

Vrijdag 09 Juni 2006 in categorie Het vaderlandsch cultuurgoed

Ja, mensùùùh, het gaat beginne vandaag! Ik ben d'r helemaal klaar voor! In me huis heb ik van vloer tot zolder een complete Heineken-wall opgetrokke en die gaat-er totaal doorheen de komende weke! De klep van de vrieskist staat bol van de bitterballuh, alles is oranje tot het gras in de tuin toe, de pooltjes benne ingevuld en ik heb twee vierkante meter plasmascherm aan de wand (volgend jaar pas betale). Met de slome buurman heb ik vier weken partnerruil afgesproke, want die z'n vrouw houdt wél van voetballe. En natuurlijk hebbe we het complete assortiment aan oranjespulletjes ingeslage. Die Chinese zulle wel gedacht hebbe: waarom moeten we ineens zoveel zooi in 't oranje make, haha!
En het weer lijkt lekker mee te werreke, hè? De zon heb er zin in! Gelukkig zijn de zonnescherme al standaard oranje, dat scheelt weer schilderwerk.

U begrijpt, Nederland is de komende maand niet meer aanspreekbaar, tenzij het over voetballen gaat. Hier is extra waakzaamheid geboden.
Want voor de politiek is het de ideale tijd om gemene plannetjes door te drukken. Automobilisten zitten met een half oog naar hun Vodafone te kijken. Trambestuurders en -conducteurs nemen via de intercom met elkaar de doelpunten door en slaan onderwijl wat haltes over. Uw bestellingen bij de middenstand arriveren pas ná 9 juli onder de smoes: "Tja, 't is vakantietijd, hè?" Ambtenaren zijn ineens klaarwakker, maar niet voor u. De slager doet zonder vragen ietsje meer. Vermijd ziekenhuizen, want u bent uw leven niet zeker. En vergeet niet uw kinderen op tijd van de crèche te halen. Na 9 juli hebben ze anders geen idee meer wie u bent.

Tags: