zorgstelselzorgen

Dinsdag 21 Februari 2006 in categorie Schandelijke taferelen

De Consumentenbond vertelt dat veel verzekerden bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel kritischer naar hun polis zijn gaan kijken. 'Ze overwegen hun zorgpolis uit te kleden en genoegen te nemen met een lagere dekking', aldus de Volkskrant. In de aanvullende verzekering zitten inderdaad genoeg onderdelen die je in jouw situatie niet nodig hebt.

Maar het omgekeerde gebeurt blijkbaar ook. Zo heeft zorgverzekeraar Ohra stiekem van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tandartsenverzekering ten eigen voordele te hervormen. In de oude situatie waren er vijf keuzepakketten, die de tandartskosten respectievelijk tot maximaal ¤ 230, ¤ 350, ¤ 475, ¤ 950 en ¤ 1900 vergoedden.
De argeloze verzekerde krijgt in de nieuwe polis nog maar de keuze uit vier dekkingsbedragen: ¤ 250, ¤ 500, ¤ 750 en ¤ 1500. Let op de grote sprong tussen de laatste twee opties. Ohra saneert blijkbaar de gammele fietsenrekken weg. Wie voorheen verzekerd was voor ¤ 950 moet nu genoegen nemen met slechts een dekking van ¤ 750. De maandpremie is echter met enkele euro's verhoogd, dus en passant krijgt de klant ook nog een fikse premieverhoging voor z'n gammele kiezen.

Het is daarom oppassen met die nieuwe verzekeringen. U heeft nog een week de tijd om uw polis eens goed door te lezen op aangenaaide oren. Die worden trouwens nooit vergoed, tenzij er een medische indicatie voor bestaat.

Tags: