beste dokter finkelstrauch (3)

Vrijdag 08 April 2005 in categorie Gastcolumns

Beste dokter Finkelstrauch,

Nu ik al een maand zelfstandig functioneer vond ik het tijd worden mijzelf te belonen. Na veel wikken en wegen heb ik na tien minuten besloten mijn vakantiegeld aan te breken en te spenderen aan een tatoeage.
Gisteren was het zo ver. Een bebaarde man heeft drie uur in mij zitten prikken. Het gevoel was euforisch, dokter. Endorfine was even mijn beste vriend.

Vroeger moest ik van u een uur in de isoleercel wanneer ik mijzelf weer eens had verminkt met een Hema-mesje. Deze man noemt het gewoon Body modification en laat me er zelfs voor betalen. Want piercings, scarificaties en tongsplitsingen zijn specialiteiten, zegt hij. Die gespleten tongen lijken me trouwens wel makkelijk voor schizofrenen. In elk geval prijkt er nu trots een 'een boos oog' op mijn schouderblad. Dan hoef ik niet steeds om te kijken als ik soms wat paranoia ben. Er komen geen boze geesten meer binnen dokter.
Ik heb overigens nog steeds geen antwoord van u ontvangen. Daarom sluit ik nu twee postzegels bij.

Nog een laatste vraag voordat ik even een pakketje ga wegbrengen voor de buurman (die aardige man, weet u nog?).
Ik kreeg tot twee keer toe post van het Justitieel Incasso Bureau. Ik moet per ommegaande achterstallige huurgelden terugbetalen, anders volgt er een sanctie op mijn gokschuldsanering. Wat bedoelen ze daarmee?

Groeten,
Alexander Blokman