verdonk doet een boekje open

Zaterdag 12 Maart 2005 in categorie Media

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft er kennelijk genoeg van om via de media emotioneel gechanteerd te worden door de zielige verhalen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Zij behoudt zich vanaf nu het recht voor om ook eens een dossiertje open te doen over de 'andere kant van de medaille'.

Dit bericht werd met gejuich ontvangen door de illegale vreemdelingen Habibullah J. en Hesamuddin H. Deze asielzoekers werd al in 1996 de toegang tot Nederland pertinent geweigerd. Het resultaat van deze weigering is werkelijk schrijnend: sindsdien wonen zij respectievelijk in het rustieke Benschop en Boskoop. Vorig jaar echter werden beide mannen gearresteerd omdat zij zich in Afghanistan zouden hebben schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden. De heer Hesamuddin H. was vroeger baas van de militaire inlichtingendienst KhAD en zijn kompaan Hesamuddin gaf leiding aan de afdeling ondervraging.

Dat is dus de ene kant van de medaille. Blijkbaar gaat Verdonk ons nu ook de andere kant vertellen. Bijvoorbeeld dat Habibullah altijd zo lief is voor zijn parkiet en dat Hesamudding onlangs nog zo'n mooi poppenhuis voor zijn dochtertje heeft getimmerd. Want je moet als minister natuurlijk wél consequent blijven. De beide beulen zijn er blij mee!

Update:
Voor nóg meer Verdonk kunt u terecht bij Hiram. Aldaar kunt u zelf actief meewerken aan de samenstelling van 'het dossier Verdonk'.