dooi

Maandag 07 Maart 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De wolken zijn er alweer met de sneeuw vandoor en laten ons achter met de blubberzooi. Het onmondig kind zeurt nog dat het sleeën wil, dus zie dan maar uit te leggen dat dit statistisch wel weer vijftig jaar kan duren.
Door de omstandigheden en het kind gedwongen hebben wij de slee nog net voor het weekend kunnen kopen. Het was de laatste, maar nu? Waar laten wij het kreng de komende halve eeuw?

De fiere sneeuwpop in de tuin is ook nog slechts een kledderige hoop ellende. De oude pijp van opa die wij in z'n kop hadden gestoken heeft hij bij het ineenzijgen nog aan Maarten willen geven. Maar in onze straat woont helemaal geen Maarten. Dus ligt het afgekloven rookgerei nu uitgeblust tussen de kleumende kopjes van de eerste krokussen. Het dakloos buurtkonijn is er inmiddels met zijn wortelneus vandoor.
'Water zijt gij en tot water zult gij wederkeren...'
Wederom, zie dat allemaal maar weer eens aan een pruilende peuter uit te leggen.

O, gelukkig, hij staat er blijkbaar minder lang bij stil dan ik en is intussen alweer over tot de orde van de dag. Aan het geronk te horen komt het speelgoedverkeer in zijn kamer weer langzaam op gang...

Ter overbrugging: Build a snowman, an artistic activity for kids.