ik wil een vliegtuig!

Vrijdag 14 Januari 2005 in categorie Altijd handig

Ik ga sparen voor een vliegtuig. Uiteindelijk is dat namelijk veel voordeliger dan een auto. In de eerste plaats wordt er zoals u weet geen belasting op vliegtuigbrandstof geheven. Daar kan dus geen witte pomp tegenop.
Maar het wordt allemaal nog interessanter! In de krant lees ik een officiële Bekendmaking van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarin communiceert men naar de burger wat de tarieven zijn voor vliegtuigen om op Schiphol te starten, te landen of gewoon te staan.

Dat valt nog best mee zeg! Wacht, ik pik er even een voorbeeldje uit: starten en landen kost allebei in het voordeligste geval maar 54,15 euro! Dat geldt dan wel voor vliegtuigen onder de 15.000 kilo, maar ik ben toch niet van plan zo'n grote pooierbak te kopen. Zeg nou zelf, voor wat grotere afstanden is dat toch al gauw goedkoper dan strippenkaarten?

Maar dat is nog niet alles. Kijk eens naar die parkeertarieven! Aan vliegtuigparkeergelden betaal je per etmaal en per 1000 kilo gewicht maar 1,52 euro. En de eerste zes uur is nog gratis óók! Een bewaakte fietsenstalling is duurder. Zéker per 1000 kilo!
En vergelijk dat eens met een uurtje autoparkeren op Schiphol. Voor 't geld dat je dáárbij betaalt heb je de hele luchtvloot van Transavia al gauw een week onder de pannen.
Nee, als ik m'n vakantietoeslag binnen heb gaat dat vliegtuig er komen, let maar op! Tenzij de wasmachine voor die tijd stukgaat.

(bron: advertentie Parool 13 januari 2005)